2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LUIS IBANJEZ ZA HOTSPORT: Neka Hugo i Gruja razmišljaju o proslavi gola, ja ću da asistiram!

Objavljeno: 23.02.16 u 23:15

Levi bek Crvene zvezde, Luis Ibanjez istakao je kako bi više voleo da asistira saigračima, nego da postigne gol u „večitom derbiju“.

Razlog za to ima. Svaka asistencija Hugu Vieiri znači da Portugalac mora da ga vodi na večeru.

– To je naš dogovo. Do sada je Hugo dobio četiri asistnecije, a platio je samo dve večere – uz osmeh je rekao Luis Ibanjez.

 U superlativu si pričao o prošlom večitom derbiju, da li tako dočekuješ i 150. po redu duel Crvene zvezde i Partizana?

– Voleo bih da stadion u subotu bude pun, kako naših, tako i njihovih navijača, jer nas dole na terenu to motiviše. Poštujem Partizan, oni su favoriti, jer se derbi igra na njihovom stadionu. Ipak, verujem da će odigrati dobro i odraditi posao maksimalno – počeo je priču Luis Ibanjez.

 Može li da vas opusti velika bodovna prednost u odnosu na Partizan?

– Može Zvezda biti prva, a Partizan poslednji, derbi je derbi. To sam naučio kao dete, pobeđivao sam kad je moj tim bio prvi ili poslednji. Derbi je derbi i u njemu nema opuštanja. Kao što sam rekao ulogu favorita prepuštam Partizanu, jer igra kod kuće i mora da pobedi. Mi sa druge strane ćemo dati maksimum da slavimo i nastavimo ovu predivnu seriju rezultata.

 Na prošlom derbiju si čuvao Andriju Živkovića. On sada nije u timu, da li znaš na koga ćeš sada motriti?

– Drago mi je da Andrija Živković ne igra, jer je odličan igrač. Najbolji je u Partizanu. Ipak, ne znam koga će njihov trener poslati na teren, nisam pratio šta se dešava u komšiluku – rekao je Ibanjez.

(Izvor: YouTube/Moja SporTV)

 Da li tebi pripada uloga „penaldžije“ ako sudija pokaže na „belu tačku“?

– Da, da. Šutiram ako bude penal. Važno je samo da pobedimo, nije važno ko će postiči gol. Evo neka šutne i Hugo (stajao pored). Voleo bih da derbi prođe u fer atmosferi bez incidenata na tribinama, kako bismo mi na terenu mogli da pružimo maksimum i nadam se obradujemo naše fanove.

 Kako će Crvena zvezda igrati u derbiju, da li će te prepustiti igru Partizanu i pokušati da ga ugrozite iz kontre ili polukontre?

– Mi uvek igramo ofanzivno. Nikoga ne čekamo. Verujem da ćemo u subotu izaći i igrati ofanzivno. To nas savetuje i trener Miodrag Božović. Zvezda uvek mora da napada – jasan je bio Ibanjez.

 Da li si razmišljao o tome kako ćeš proslaviti gol ako ga budeš postigao?

– Ne razmišljam o proslavi gola. To prepuštam Hugu i Gruji, neka oni misle na to. Gledaću da im asistiram, jer mi je dodavanje igraču za gol draže od postizanja pogotka – zaklučio je Argentinac.

0
0

2 Komentara

  1. Ja ipak mislim da ćeš im i ti zabiberiti bar jedan iz slobodnjaka,sa nekih 25-30 metara,pored Gruje,Huga i verovatno Kataija ili Plavšića…cenim da će pući petarda na armijskom pašnjaku u subotu.Bar toliko možemo očekivati u ovom trenutku kad niste još u formi a u plej ofu da padne i 7+ u njihovoj mreži.Toliki je realan odnos snaga,trenutno.

    0
    0
    Odgovori
    • @Realno… Znaci pratim te vec neko duže vreme ovde na Hotsportu i mora da kažem da REALNO previše s.ere.s ! O kakvom 7+ pričaš ti? O onom 7:1 što vas još do dan danas boli jeli? Dečko smiri doživljaj i spusti se na zemlju… realno!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter