1
Domaći fudbal

VUKAŠIN JOVANOVIĆ ZA HOTSPORT: Želim dve titule, čuvaću Hulka na treningu (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.02.16 u 14:53

Doskorašnji fudbaler Crvene zvezde, a novi igrač Zenita iz Sankt Peterburga za HotSport je izneo prve utiske po ozvaničenju ovog transfera.

Zlatni ‘orlić’ sa Novog Zelanda je, poput onih iskrenih suza po osvajanju Svetskog prvenstva, i ovog puta iskreno i uz emocije napustio svoju Crvenu zvezdu. Klubu u kom je ponikao i koji mu je dao mnogo, Vukašin Jovanović se odužio pomogavši mu u situaciji kada su čelnici crveno-belih to od njega tražili.

Odlučio je da napusti Zvezdu, iako bi prilikom proslave titule u maju sigurno bio prvi među najzaslužnijima za nju, i donese dodatan prihod poprilično praznoj kasi kluba. Reklo bi se da je time od ‘orlića’ postao ‘orao’. Raširio je krila i odleteo u hladnu Rusiju, gde je potpisao ugovor na četiri i po godine sa šampionom te zemlje – Zenitom iz Sankt Peterburga.

Vukasin Jovanovic Zenit, dres, osmeh

Na zadovoljstvo svih strana, Vule je tokom jučerašnjeg dana završio sve oko administracije i smestio se u hotel gde će provesti nekoliko dana do prelaska u stan za koji se opredelio. Neke od novih saigrača već je upoznao.

– Još uvek nisam upoznao ekipu, jer nisam trenirao, ali sam radio u teretani i tu sam se sreo i upoznao sa Hulkom, Smolnikovim i Maurisijom. Jer, veći deo ekipe je na odmoru, dobili su nekoliko dana posle Benfike, a sutra ću ih sve upoznati, zajedno sa trenerom Andreom Viljaš-Boašom – bile su prve reči novog igrača Zenita u razgovoru za HotSport.

 

A video posted by HOTSPORT.RS (@_hotsport) on

 

Kao mali je maštao o duelima sa najboljim igračima sveta, a sada će na treninzima moći da čuva jednog od, ako ništa drugo, najsnažnijih napadača. Da li si razmišljao o duelima sa Hulkom?

– Uvek sam imao u glavi da i na treningu idem samo na najbolje. Ovde su svi zaista fenomenalni igrači i vrlo mi je neobično, jer su neki od njih ranije bili samo pojam, a sada je došao u dan da ih upoznam. Uz njih mogu samo da napredujem, što mi je i cilj u ovom trenutku – istakao je Jovanović, koji će do kraja sezone igrati u ‘B’ timu, a trenirati sa prvim timom, za koji je takođe registrovan.

– U svakom trenutku mogu da pređem i zaigram za ‘A’ tim. Sve je na treneru, ali i na meni koliko ću se pokazati na treninzima. Trenutno sam četvrti štoper Zenita, ali niko ovde nije siguran i moguće je da ću i ja dobiti priliku u prvom timu – optimistično će mladi defanzivac.

Vukasin Jovanovic u dresu Zenita

Boljeg čoveka za savete o novom klubu i gradu u kom će boraviti nije mogao da nađe od dosadašnjeg partnera iz štoperskog tandema u Zvezdi, Aleksandra Lukovića. Lune mu je, kaže Vukašin, mnogo pričao o Zenitu i Sankt Peterburgu.

– Pričao mi je o klubu, o gradu… Nisam ni sanjao kakav je grad, sve je pogodio, baš je tako kako mi je pričao. Iako je hladno, mnogo više nego u Beogradu gde je bilo toplo kad sam odlazio, nije mi problem i prija mi promena. Organizacija je fenomenalna i jedva čekam da počnem sa treninzima – poručuje Jovanović.

Vukasin Jovanovic nekad i sad

Na pitanje da li je pratio meč Crvene zvezde protiv Mladosti iz Lučana (2:1), kao iz topa je odgovorio da jeste i pozdravio je pobedu tima Miodraga Božovića, a podsetili smo ga da će na kraju sezone možda moći da slavi dve šampionske titule.

– Iskreno, razmišljao sam o tome pre neki dan. Bilo bi jako lepo da tako i bude. Trenutno CSKA ima šest bodova više od Zenita i, pored Lige šampiona, misli svih u klubu su usmerene ka dostizanju moskovskog tima. Iskreno se nadam da će zaista biti tako – uz osmeh je zaključio ovaj razgovor Vukašin Jovanović.

0
0

1 Komentara

  1. Neka ti je sa srecom,ljudino,Srbine,zezdasu…sad si se obezbedio finansijski do kraja zivota,ostaje ti samo da treniras i napredujes a bice prilika da se jos zaradi.Posrecilo ti se ali si po svemu zasluzio.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter