7
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

NOVA CRNO-BELA ‘DEVETKA’: Čika Trba ga poredi sa Manceom i Miloševićem, a to onda nešto znači

Objavljeno: 12.02.16 u 15:25

Posle Veljka Birmančevića u novog prvotimca Partizana promovisan je i Dušan Vlahović, najmlađi igrač u istoriji kluba koji je potpisao profesionalni ugovor.

Svoj potencijal već je najavio u mlađim kategorijama, Zvezdi je postizao i po četiri gola u ‘derbijima’, pa se navijači Partizana već nadaju da bi taj pelcer mogao da prenese i u prvi tim. Ima vremena za to, jer Vlahović ima 16 godina.

Ugovor sa Partizanom je potpisao još u maju prošle godine, a sada je revidiran za još jednu, kako bi bio čvrsto vezan za klub u kom je ponikao. Ivica Iliev nije krio oduševljenje ni ovim biserom koji je ‘izbacila’ crno-bela škola.

– Danas stvarno imamo zadovoljstvo da predstavimo dva velika bisera naše škole. Posle Veljka Birmančevića, predstavljam vam najmlađeg profesionalnog igrača u istoriji kluba. O ‘Duci’, kako ga svi zovemo, ne bih previše trošio reči, da ne bi poleteo, ali verujem da neće, jer ga dobro poznajem – rekao je Ivica Iliev, a zatim nastavio:

– Ovim ugovorom želimo da pokažemo javnosti ozbiljnost i način kako radi ova uprava Partizana. Imao je ugovor na dve godine, sada je revidiran i izrazio bih zadovoljstvo i zahvalnost njegovim roditeljima što imaju poverenje u Partizan, klub i istoriju. Bez pogovora su prihvatili uslove i još jednom im se zahvaljujem.

Potom je reč preuzeo i sam 16-godišnji fudbaler.

– Zahvaljujem se klubu i šefu struke Ivanu Tomiću, koji mi je ukazao poverenje. Potrudiću se da to opravdam na terenu trudom, a posebno hvala Saši Iliću koji je nama mladima bio tu kada nam je bila potrebna podrška i savet u pravom trenutku. Zahvaljujem se i Mići Radoviću i generaciji 2000. godišta sa kojima sam bio šampion. Zahvaljujem se tim saigračima i nadam se da će nam se što pre priključiti u prvom timu – izjavila je nova crno-bela ‘devetka’.

Meni broj devet ne predstavlja nikakav teret, vec samo podstrek da dajem 200 odsto mogucnosti. Svestan kakve su ga legende nosile i želim da mi to daje dodatna krila da napredujem i pokažem sve što mogu – rekao je Vlahović, a zatim istakao da nema prevelika očekivanja od predstojeće polusezone, iako se očekuje da će ispisati istoriju Partizana time što će postati najmlađi prvotimac ikada.

– Šef će odlučiti da li ću igrati. Bio sam samo fokusiran na moje igre tamo i da što bolje partije pružam. Radiću vredno i boriti se za mesto u timu – zaključio je Dušan Vlahović.

Po završetku konferencije u pres salu stadiona u Humskoj ušao je Dušan Trbojević koji je očinski zagrlio svog pulena i pozdravio ga rečima: ‘Nek ti je sa srećom, sine!’.

Dva Dušana, Trbojević i Vlahović davali su intervju za TV Partizan, a stariji među njima pohvalio je mlađeg rečima da je fudbaler sa karakteristikama između Dragana Mancea i Save Miloševića.

0
0

7 Komentara

  1. Eto velikim rukovodiocima u klubu,lova za letnji prelazni rok,proćiće kao I Šaponjić,otići će za male pare,a lova naravno rukovodiocima u džep!

    0
    0
    Odgovori
      • Rajko je bio osnivac Zvezde i njen clan i navijac od prvog dana a vi ste ga molili i morao je po direktivi da odigra 4 prijateljske utakmice za vojni klub jer se tada to moglo i bilo je dozvoljeno da se igrac pozajmi za neku takvu tekmu.

        0
        0
        Odgovori
        • Osnivač,igrač, navijač, vlasnik,domar, prodavac semenki, ekonom, tetkica – one man club , bla, bla… Jel igrao 4, neka bude samo 4, igrao je za PARTIZAN. I zabelezeno je u svim registrima da je po naredbi udbe koja je osnivač, došao u Crvenu zvezdu. To je bila ponuda koja se ne odbija, zbog velikih posledica po njega i sve Mitiće…

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter