4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Kada je Živa uz pomoć ‘Đavola’ sa Zvezdom ‘oteo’ trofej Partizanu (VIDEO)

Objavljeno: 09.02.16 u 23:55

U poslednje vreme sve manje imamo priliku da vidimo na televiziji fudbalskog barda Milan Živadinovića koji je tokom svoje bogate trenerske karijere sedeo i na klupi Crvene zvezde.

I nije samo sedeo već je crveno-belima u sezoni 1992/93 doneo trofej Kupa tadašnje SR Jugoslavije pošto je njegov tim u finalu posle poraza u prvom meču na JNA (0:1) uspeo da golom Drobnjaka poništi taj minus, a onda na penale savlada favorizovani Partizan.

Upravo u tom meču došao je izražaja Živadinovićev osećaj za to ko bi mogao njegovom timu da donese veliku pobedu. Umesto tada standardnog Zvonka Milojevića na gol je u poslednjim momentima utakmice poslao Milana Simeunovića koji je važio za specijalistu za odbranu penala.

Popularni Đavo je tu ulogu i opravdao pošto je zaustavio udarac kapitena Partizana Predraga Mijatovića, a onda je u odlučujućoj seriji preuzeo odgovornost na sebe i savladao kolegu na drugoj strani Gorana Pandurovića.


(Izvor: Youtube/CrniGuja)

Te sezone dres Crvene zvezde nosio je i sadašnji trener Miodrag Božović. Zanimljivo je da je Živadinović, iako je njegovom timu pobeda bila neophodna, u prvih 11 uz njega uvrstio još pet klasičnih defanzivaca – Vidakovića, Stojkovskog, Momčilovića, Vasilijevića i Kristića.

[stextbox id=“hotsport_text_box“] Crvena zvezda – Partizan 1:0 (0:0)
(Drobnjak 50)
Stadion: Crvene zvezde
Gledalaca: oko 50.000
Sudija: Zdravko Jokić
Žuti kartoni: Vasilijević, Petković, Drobnjak (Crvena zvezda) – Petrić, Vujačić, Zahović, Vorkapić (Partizan)
Crveni karton: Drobnjak (Crvena zvezda)

Crvena zvezda: Milojević (Simeunović 89), Vidaković, Stojkovski, Vasilijević, Momčilović, Božović, Adžić, Kristić, Drobnjak, Maslovar (Petković), Ivić

Partizan: Pandurović, Stanojković, Gudelj, Jokanović, Petrić, Vujačić, Zahović, Mijatović, Vorkapić (Milošević), B. Brnović, Krčmarević.
[/stextbox]

0
0

4 Komentara

  1. Momcilovic je bio vise zadnji vezne,nego klasicni odbrambeni igrac a Vidakovic je igrao i krilo na pojedinim utakmicama,iako je nosio dres sa brojem 2,tako da ni on nije klasicni odbrambeni.
    I dalje se pojavljuje novinarsko nepoznavanje materije o kojoj pisu.

    0
    0
    Odgovori
    • Srećom pa ste vi tu da nas ispravite kada pogrešimo. Dakle Vidaković je na „pojedinim“ utakmicama čak igrao i kao krilo, a Momčilović je „više ili manje“ bio vezni igrač? Evo da vam pomognem, bilo je čak i utakmica u kojima je Stojkovski igrao napadača.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter