2
Domaći fudbal

VREMEPLOV: Real iz Niša Evropom juriša! (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.16 u 21:32

Real iz Niša sve redom šiša! Te godine, Radnički iz Niša bio je hit kupa UEFA.

Sezonu 1980/81, Nišlije su završile na trećem mestu, drugu godinu za redom. Pored domaćeg prvenstva, u UEFA kupu dogurali su do najboljih 16, odakle ih je, nakon 2:2 u prvom meču, izbacio AZ Alkmar pobedom od 5:0 u Holandiji.

A onda je došla ta jesen 1981…

16. septembar:

Žreb je hteo da u prvom meču prvog kola Radnički gostuje Napoliju. Prvo poluvreme završeno je bez golova, da bi Napoli poveo iz penala u 69. minutu golom Damjanija. Samo dva minuta kasnije, Stojiljković koristi gužvu nakon greške odbrane u kaznenom prostoru Napolitanaca i zakucava loptu u mrežu za 1:1. Nedugo potom, u 79. minutu, Aleksić stiže jednu ispucanu loptu, izbacuje jednog čuvara, u punom trku protura loptu pored drugog, protrčava pored njega i rutinski rešava kontru – iznenađenje i 1:2 na semaforu. No, ni Napoli nije dugo tugovao. U 81. minutu sudija je svirao indirektan udarac u šesnaestercu Nišlija – Muselja svom snagom nakon pasa pogađa suprotan ugao. Meč je završen 2:2.

(Izvor – Youtube/MrNapoliuefa)

29. septembar:

Pun Čair, tvrd meč, bez golova – favorit je na kolenima. Radnički ide dalje.

(Izvor – Youtube/MrNapoliuefa)

U drugom kolu pao je Grashopers, nakon poraza u prvom meču na gostovanju od 2:0…

(Izvor: Youtube/sp1873)

Treće kolo, još jedan velikan. Fejenord je Niš napustio kao i Grashopers – sa dva gola u mreži. U revanšu su Holanđani trijumfovali, ali 1:0 bilo je nedovoljno – Radnički je u četvrtfinalu.

A tamo, Dandi Junajted. Nišlije su, nakon prvog meča, Škotsku napustile sa dva gola manjka. Izazov prihvaćen – Škoti isprašeni, 3:0.

(Izvor: Youtube/sp1873)

Onda je došlo polufinale… O njemu vam neću pisati ništa više, sem informacije da je Radnički igrao protiv Hamburgera.

Ove mečeve svaki ljubitelj fudbala mora odgledati, jer predstavljaju antologiju sporta koji je definisao generacije i generacije ljudi odraslih ovde.

(Izvor: Youtube/BohemiansNis)

(Izvor: Youtube/HamburgerSVclassics)

0
0

2 Komentara

  1. a ne kao danas gde za drzavu,premijera postoji samo jedan klub i zato nam je fudbal tu gde jeste…beogradski pasaluk

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter