19
Domaći fudbal

ZANIMLJIVA STATISTIKA IFFHS: Partizan najbolji srpski klub, a može li neko da nađe Zvezdu?

Objavljeno: 07.01.16 u 18:38

Institut za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) objavio je spisak najboljih 200 klubova sveta za 2015. godinu, a zanimljivo je da su na njemu tri kluba iz Srbije, ali ne i Crvena zvezda.

Najbolji od naših klubova je Partizan koji je sa 159 bodova zauzeo 57. mesto, a daleko iza crno-belih pri samom začelju nalaze se Vojvodina koja je 182. (94) i Čukarički koji je na 197. mestu (90,5).

Crvenu zvezdu je očigledno skupo koštala rana eliminacija u kvalifikacijama za Ligu Evrope koju nisu mogle da nadoknade vrlo dobre partije i prvo mesto u Superligi Srbije koja se slabo korita prilikom bodovanja.

Kada je u pitanju vrh liste na njemu je neprikosnovena Barselona sa čak 379 bodova odnosno 113 više od drugoplasiranog Juventusa, a iza njih među top 10 našli su se još Napoli, Bajern, Pari Sen Žermen, Real Madrid, Independiente, Fiorentina, River Plata i Volfzburg.

0
0

19 Komentara

  1. Isto je tako Belgija prva na listi FIFE, a nikad nisu igrali neku znacajniju ulogu na SP ili EP, te liste su smesni gleda se trenutna forma klubova tj poslednjih 5 godina.

    0
    0
    Odgovori
  2. Isto je tako Belgija prva na listi FIFE, a nisu igrali ni jedno jedino finale EP ili SP, te liste nemaju veze s mozgom samo se gleda forma klubova poslednjih 5 godina.

    0
    0
    Odgovori
  3. Mozda ne racunaju ekipe koje pobedjuju ove rastrcane.Inetersuj me da li jaca ova Zvezda ili Obilic kada je uzeo titulu?

    0
    0
    Odgovori
  4. PENZIONER, objasni mi molim te kakav je to drzavni projekat sa 50 miliona evra duga??? hoces ja da ti kazem sta je drzavni projekat? Drzavni projekat ti je kad iza sebe 8 godina imas onu lopinu Toleta u fotelji i politicku vlast Tadica,Dacica i ostale,i onda je to vama dominacija???SRAMOTA STE BRE!i jos jedna stvar,u vreme Tadica*vaseg vernog navijaca,ugaseni su KK,VK,OK I RK Zvezda,a fudbalski klub na ivici bankrota,i ti meni pricas o nekom drzavnom projektu?!Samo vi franjevci mozete da kukate nesto za Vucica,osvojili ste titulu i dok je Vucic bio na vlasti pa ste cutali,mislite da svi moraju biti zadovoljni samo kad je partizan prvi,kad je Zvezda sampion odmah je namesteno,eto vam sad -26 pa crknite od zime,nikog sad ne mozete da pobedite,i Surdulica vas trpa!!!

    0
    0
    Odgovori
  5. Moze,ona je na Mont Everestu,sto se nase lige tice i to na plus 26 a ostali su kao na Avali,otprilike.Pokusajte njih da nadjete,koliko su ispod najboljeg kluba.Pogledajte i vecnu Fifinu listu pa ce vam se reci ko je ko gde pripada,Zvezda medju prvih 20-tak a ostale trazite tamo gde su 3 cifre u opticaju.

    0
    0
    Odgovori
  6. Xxx nemamo sta da se tesimo,a to minus 26 nece vecito biti, zvezda i da postigne sad nesto nece preci ispred partizana,jer ce nakon blagog uspeha,opet da nazaduje,to je zaista veoma moguce,neka gledaju dugovanja da srede,pozdrav.

    0
    0
    Odgovori
  7. GROBARI, usporimo-polako … sacekajmo saopstenje iz zvezde … terzic ili mozda bozovic da se oglase … i isprave ovu stamparku gresku !? pa ko se to sa drzavnim projektom igra … ??? toliko ulozenih para, autoriteta … namestenih rezultata, utakmica, skrojena tabela… sa toliko rekorda … ma daj, zvezda je makar u DUGOVIMA na toj listi ubedljivo prva … sacekajmo demanti …

    0
    0
    Odgovori
  8. Bio bi Partizan na daleko boljoj poziciji da je prezimio, al ista bi bilo, kad bi bilo! Super je i ovo mesto, za nas raspadnuti fudbal.

    0
    0
    Odgovori
    • Tesite se vi sa sezonskim listama ,sta cete drugo na -26. A da pogledate malo vecnu listu najboljih i najtrofejnijih timova Evrope. Zvezda je u top20, a Partizan 100+ iznad .

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter