Kristijan Benteke je ovog leta stigao u Liverpul iz Aston Vile za 32,5 miliona funti što je jedna od najskupljih kupovina u istoriji petostrukog prvaka Evrope.

Mnogi su se tada upitali da li Belgijanac zaista toliko vredi, a odgovor su možda dobili posle današnjeg meča sa Lesterom.


Istina robusni napadač je rešio pitanje pobednika (1:0) pogotkom u 63. minutu, ali ono što je uradio u sudijskoj nadoknadi izgubljenog vremena ne dešava se ni daleko slabijim igačima.

Naime, gosti su svim silama pokušali da dođu do izjednačenja pa je posle jednog kornera u napad krenuo i golman Šmajhel. Kako se lopta odbila ka napred došla je do Bentekea koji je sam išao prema praznom golu Lestera koji je praktično branio samo jedan defanzivac “lisica” kojeg je verovatno ni sam ne zna kako Benteke uspeo da pogodi, umesto gola širokog nešto više od sedam metara.


(Izvor: Youtube/Cyril Mog)

Moramo da napomenemo i da su sudije napravile ogroman previd jer je Benteke u trenutku slanja lopte ka njemu bio u ofsajdu (dobio je loptu u napred, bio je na protivničkoj polovini, a iza njega je bio samo jedan igrač protivničkog tima)

Na njegovu sreću nije preostalo mnogo vremena do kraja odnosno u poslednjem napadu Lester nije uspeo ozbiljnije da ugrozi Minjolea.