0
Fudbal

FOTO: fcbarcelona.com

DOMINACIJA: Barsa razbila River za treću titulu prvaka sveta (VIDEO)

Objavljeno: 20.12.15 u 13:27

Fudbaleri Barselone još jednom su u borbi za trofeje pokazali koliko su dominantni u odnosu na ostatak planete pošto su u finalu Svetskog prvenstva za klubove savladali prvaka Južne Amerike River Platu sa 3:0 (1:0).

Pred oko 72 hiljade gledalaca na Nisan stadionu u Jokohami, od kojih je bilo četvrtina Argentinaca, Katalonci su pokazali još jednom zbog čega su trenutno nedostižni za sve ostale.

Odolevali su fudbaleri Rivera do završnice prvog poluvremena pre svega zbog dobre partije golmana Barovera, ali i on je bio nemoćan u 36. minutu kada mu je mrežu zatresao Leo Mesi posle akcije u kojoj je loptu zaustavio rukom, ali sudija to nije video.

Već na početku drugog poluvremena trener Argentinaca Marselo Galjardo izvršio je dve izmene i promenio taktiku koja se zasnivala na visokom presingu prema odbrani Barselone, ali to mu se nikako nije isplatilo.

Previše prostora dalo je priliku brzim i umešnim igračima Barselone da češće ugrožavaju gol Rivera što je u dva navrata iskoristio Luis Suarez kojem je danas uz Mesija društvo u napadu pravio i Nejmar koji je bio asistent kod dva pogotka. Urugvajac je ujedno i najbolji strelac (pet pogodaka) i najbolji igrač turnira.


(Izvor: Rutube/Футболонлайн.net)

Konačnih 3:0 donelo je Barseloni treću titulu klupskog prvaka sveta pošto su pre ovoga trijumfovali 2009. i 2011. godine, čime je katlonski klub postao jedinstven jer nikome do sada to nije pošlo od ruke.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
River Plata – Barselona 0:3 (0:1)
(Mesi 36, Suarez 49, 68)

Stadion: Nisan (Jokohama)
Gledalaca: 72.000
Sudija: Alireza Fagani (Iran)

River Plata: Barovero, Majdana, Vanjoni, Merkado, Alvarez, Poncio (46 Gonzales), Sančez, Kraneviter, Mora (46 Martinez), Viudez (56 Driusi), Alario

Barselona: Bravo, Alveš, Pike, Alba, Maskerano (81 Vermalen), Inijesta, Rakitić (67 Serđi Roberto), Buskets, Mesi, Suarez, Nejmar (89 Metju)

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter