1
Evropske lige

ČELSI: Murinjo otpušten zbog sukoba s igračima

Objavljeno: 18.12.15 u 09:33

Doskorašnji trener Čelsija, Žoze Murinjo, najuren je sa Stamford Bridža zato što nije uspeo da uspostavi kvalitetan odnos s fudbalerima.

Ovu priču je, barem, javnosti pokušao da „proda“ tehnički direktor kluba, Majkl Emanalo.

– Sve što se desilo u toku dana jasno govori da odluka nije sa predumišljajem. To je odluka koja je doneta da bi se zaštitili interesi kluba – kazao je Emenalo na pitanje zašto je odluka doneta baš u četvrtak.

Emenalo je naglasio i da je od starta sezone bio jasno uočljiv jaz između šefa struke i fudbalera, što je bilo jaso već izvesno vreme.

– Dok postoji saosećanje sa osobom koja je uradila toliko toga za klub, činjenica je da je fudbalski klub Čelsi u velikim problemima. Rezultati nisu dobri, jasno je da postoji sukob između menadžera i igrača i osetili smo da je sada vreme da reagujemo. Svi koji vole klub, koji osećaju neku privrženost, mogu da shvate da je klub u nevolji i da je nešto moralo da bude urađeno – naglasio je Emenalo.

– Ovo je praktično ista ona grupa igrača koja je osvojila Premijer ligu i Liga kup prošle sezone. To su učinili u velikom stilu, a to su uspeli time što su pokazali svoju posvećenost, znojem, krvlju i suzama kada je bilo potrebno. Oni slušaju šta od njih menadžer traži i mislim da je zato lako umešati se, ali to nije ono što klub prihvata – poručio je Emenalo.

– Svi znamo da igrači imaju odgovornost da izađu na teren i pokažu mnogima da greše i pokažu određeni nivo posvećenosti odluci koja je doneta i da pomognu klubu da napreduje na tabeli. To moraju da urade, to se od njih očekuje i ja verujem da su oni to sve vreme pokušavali – završio je Emenalo.

Čelsi posle 16 kola u Premijer ligi zauzima tek 16. mesto sa 15 bodova, 20 manje od vodećeg Lestera.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter