0
Fudbal

FOTO: sport.es

SP ZA KLUBOVE: Kad nema Mesija i Nejmara, Luis Suarez caruje u Barsi (VIDEO)

Objavljeno: 17.12.15 u 13:27

Šampion Evrope Barselona plasirala se u finale FIFA Svetskog prvenstva za klubove pobedom nad Gvanžuom rezultatom 3:0 (1:0).

Fudbaleri Barselone opravdali su ulogu favorita protiv šampiona Azije Gvanžua i u meču u kom su potpuno dominirali ostvarili su zasluženi trijumf. Bez obzira što na terenu nije bilo Nejmara i Lionela Mesija koji nije igrao zbog problema sa kamenom u bubregu.

Gvanžu, na čijoj klupi sedi Luis Felipe Skolari, ozbiljniji otpor pružio je samo u prvih pola sata igre, kada su se dobro i organizovano branili od standardnih napada Katalonaca. Međutim, kada je defanzivac Žu Ženg doživeo težak prelom noge u 39. minutu sve se promenilo.

Četiri minuta kasnije Luis Suarez je postigao svoj prvi gol na meču posle udarca Rakitića i odbijene lopte golmana Gvanžua.

To kao da je slomilo otpor šampiona Azije koji je već u 50. minutu primio još jedan pogodak, a posle fantastičnog dodavanja Inijeste, strelac je ponovo bio Suarez.

U 67. minutu dosuđen je jedanaesterac za Barselonu posle prekršaja nad El Munirom, a siguran egzekutor još jednom je bio Luis Suarez, čime je postao prvi fudbaler u istoriji FIFA Svetskog klupskog prvenstva koji je postigao het-trik.

(Izvor: youtube / directlymatchesfax)

Barsa je tako obezbedila svoje mesto u finalu gde će se u nedelju od 11:30h sastati sa River Platom, dok će Gvanžu u meču za treće mesto igrati protiv Hirošime.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter