3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Nema kraja Zvezdinoj seriji, crveno-beli prebrodili i Ivanjicu (VIDEO)

Objavljeno: 16.12.15 u 16:50

U derbi meču 22. kola Superlige Srbije Crvena zvezda je bez većih problema u Ivanjici savladala Javor sa 3:0 i tako nastavila svoju pobedničku seriju u prvenstu odnosno zabeležila je 19. uzastopni trijumf.

Prva ozbiljnija akcja na utakmici donela je pogodak pošto se lopta zakoprcala u mreži gola domaćeg tima. Sve je počelo izblokiranim udarcem Grujića, lopta je došla do Vijeire koji je na gotovo isti način kao i u duelu sa Čukaričkim prevrio nekoliko odbrambenih igrača domaće ekipe i lako savladao Đogatovića, za vođstvo Zvezde već u 5. minutu.


(Izvor: Youtube/Rudyvgd2)

Već u sledećem napadu najbolju šansu za Javor imao je Docić, ali je lopta posle nejgovog udarca prošla tik uz desnu stativu Kahrimanovog gola. Ubrzo je mogla da usledi kazna pošto je ponovo Vijeira bio u prilici, ali nije bio precizan kao u prvom pokušaju.

Kako je vreme odmicalo u Ivanjci je bilo sve hladnije, a teren sve lošiji pa nije bilo lako kombinovati dodavanjima po zemlji. Sredinom prvog poluvremena Srnić je pogodio stativu i tako propustio priliku da osigura prednost svog tima.

Potom je lopta bila uglavnom u nogama Ivanjičana, ali oni su uglavnom pokušavali udarcima sa distance koji su većim delom završavali pored gola, a jedini ozbiljniji koji je uputio Dražić u 34. minutu zaustavio je Kahriman.

Nastavili su domaći da napadaju i početkom drugih 45 minuta, a prvu šansu je imao Gafurov čiji je udarac uz dosta muke odbranio Kahriman.

Inicijativa se nije isplatila Javoru pošto igrači domaćeg tima nisu mogli da igraju u obasmera pa su crveno-beli pretili opasnim kontrama. Najpre je jedan volej Vijeire završio iznad prečke, da bi već u sledećem napadu u 56. minutu Plavšić duplirao prednost gostiju posle odbitka odnosno odbrane Đogatovića.


(Izvor: Youtube/Rudyvgd2)

Pozajmljeni igrač Partizana Eliomar Silva mogao je da vrati neizvesnost u ovaj meč u 64. minutu, ali njegov udarac glavom sa svega pet metara završio je pored gola.

Pitanje pobednika definitivno je rešeno u 70. minutu kada je Aleksandar Katai svojim 13. golom u sezoni povisio na 3:0. Izašao je vezista Zvezde ispred golmana Đogatovića, obišao ga, zalomio Miletića i plasirao loptu u gol.


(Izvor: Youtube/Rudyvgd2)

Odmah nakon toga su usledile izmene odnosno Božović, koji je ovaj meč zbog kazne gledao sa tribina, naložio je da iz igre izađe udarni tandem Vijeira i Katai, a u igru su ušli napadači Sikimić i Jović.

Najbolju priliku za Javor u drugom poluvremenu imao je Zečević u 80. minutu kada je bio sam ispred Kahrimana, ali je šutirao pored gola. Bombu Docića posle slobodnjaka samo minut kasnije golman Crvene zvezde vrhovima prstiju poslao je u korner.

U samoj završnici mogli su korekciju rezultata da naprave Zečević i Silva, ali nisu imali dovoljno sreće ni znanja pa je Kahriman iz tih duela izašao kao pobednik.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Javor – Crvena zvezda 0:3 (0:1)
(Vijeira 5, Plavšić 56, Katai 70)

Stadion: Kraj Moravice
Gledalaca: oko 4.000
Sudija: Danilo Grujić

Javor (4-2-3-1): Ðogatović – Gajić, Kolaković, Miletić, Josović – Ðokić, Ađuru (61 Zečević) – Docić, Gafurov (73 Stojaković), Eliomar – Dražić (87 Čečarić)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman – Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez – Grujić, Ristić (82 Rendulić) – Katai (72 Sikimić), Plavšić, Srnić – Vijeira (78 Jović)

[/stextbox]

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Superliga Srbije, 22. kolo

Rezultati:

Jagodina – Rad 1:0 (1:0)
(Savković 7)

Mladost – OFK Beograd 0:0

Novi Pazar – Vojvodina 1:1 (0:1)
(Osmanagić 60 – Ivanić 10)

Radnik – Radnički Niš 2:1 (1:1)
(F. Stojanović 5, S. Stojanović 73 – Ðuričković 42)

Javor – Crvena zvezda 0:3 (0:1)
(Vijeira 5, Plavšić 56, Katai 70)

17.00 Metalac – Spartak
17.00 Partizan – Borac Čačak
17.00 Čukarički – Voždovac
[/stextbox]

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

3 Komentara

  1. Alooooooooooo ima li ko jači?? Kakvo iživljavanje nad rivalima!! Mada polako, ima i taj Play off! Hahahahahahaha

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter