0
Domaći fudbal

SPEKTAKL U UŽICU: Legende Partizana, Zvezde, Budućnosti i Slobode na memorijalnom turniru “Srboljub Srbo Stamenković“ (FOTO)

Objavljeno: 15.12.15 u 19:53

Veterani Partizana pobednici su prvog Međunarodnog memorijalnog turnira u malom fudbalu “Srboljub Srbo Stamenković“ koji je prethodnog vikenda održan u Užicu. 

Ovo je bio pravi spektakl za Užičane koji su imali priliku da na delu vide proslavljena imena veterana koji su nekad bili kapiteni i nezamenjivi igrači Partizana, Crvene zvezde, podgoričke Budućnosti i užičke Slobode. 

Za Budućnost su nastupili: Dejan Savićevć, Branko Brnović, Miodrag Martać, za Crvenu zvezdu: Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski i Milovan Rajevac, za Partizan – Nebojša Uške Vučićević, Branko Smiljanić, Milorad Bajović i Rade Zalad, dok je gol Slobode branio je Darko Belojević. 

Ni na tribinama nisu izostala velika fudbalska imena sa ovih prostora, pošto su podršku pružili – Stanislav Karasi, Dule Savić, Ratomir Dujković, Kule Aćimović, Zoran Filipović.  

DSCN0409

Zanimljivo, za najboljeg igrača turnira proglašen je Momir Bakrač, nekadašnji fudbaler Budućnosti i splitskog Hajduka koji je zbog problema sa tetivom završnicu turnira odgledao sa gipsom na nozi i na štakama. 

– To je prvi tradicionalni turnir Srbe Stamenkovića koji će se održavati svake godine i učestovovaće veliki klubovi iz zemalja bivše SFRJ. Sledeće godine se očekuje još više ekipa, naročito iz inostranstva. Ovo je bila lepa prilika da se susretnu generacije koje su nekada igrale zajedno sa Srbom. Treba napomenuti da organizacija bila odlična, a da su za to zaslužni brojni ljudi iz Užica, kao i sa Zlatibora – Skupština opštine grada Užica, FK Sloboda, brojnih Srbinih prijatelja koji su dali svoj ogroman doprinos. Zlatiborski hotel Palisad, Čigote, restoran Jezero bili su pravi domaćini svim gostima – rekao je Miodrag Martać za HotSport.rs. 

On je takođe istakao značaj što su brojne velike legende bile deo ovog turnira.

– Prisustvo takvih velikih imena iz svih generacija pokazuje koliko je ovo bio pravi spektakl i praznik fudbala za užičku publiku. Verujemo da će se sve ove ekipe, kao i učesnici i gosti družiti i svake naredne godine u istom ovakvom ambijentu. Bila nam je svima čast da budemo deo ovakve manifestacije – zaključio je predstavik veterana podgoričke Budućnosti – Miodrag Martać.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter