7
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Fešta na Banovom brdu pripala Zvezdi – ovakvi dueli vraćaju veru u srpski fudbal! (VIDEO)

Objavljeno: 06.12.15 u 17:58

U derbi susretu 20. kola Superlige Srbije Crvena zvezda je savladala Čukarički u reviji golova na Banovom brdu rezultatom 7:2 (3:2).

Malo je reći da smo na danas na stadionu Čukaričkog gledali fenomenalan duel između dve ekipe koje su u dosadašnjem toku sezone pokazale možda i najviše u Superligi Srbije. I to se pokazalo u međusobnom okršaju ‘brđana’ i crveno-belih, koji je na kraju ubedljivo pripao gostima, iako početak susreta nije nagoveštavao takav ishod.

Nakon kornera koji je izborio Filip Stojković na desnoj strani napada Čukaričkog, kapiten Matić je izveo udarac iz ugla, a na samo četiri metra od gola usamljeni Andrija Pavlović je zahvatio loptu i zakucao je pod prečku gola Kahrimana.

Vrlo loša reakcija odbrane Zvezde, pre svih štopera Lukovića i Pavićevića, ali i golmana koji je, utisak je, mogao da izađe na ovu loptu.

(Izvor: youtube / Gagle YT)

Međutim, već u 19. minutu utakmice rezultat je već bio 1:2 u korist gostiju. U 15. minutu stiglo je izjednačenje. Marko Grujić je primio loptu iskosa sa desne strane, a onda maestralnim udarcem u suprotan ugao poslao loptu od stative u mrežu gola Stevanovića.

(Izvor: youtube / Moja Crvena Zvezda)

A onda je posle samo četiri minuta dosuđen jedanaesterac za Zvezdu. Petković je centrirao sa desne strane, a Ostojić oborio Vijeiru i sudija je pokazao na ‘belu tačku’. Siguran realizator najstrože kazne bio je Luis Ibanjez.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

(Izvor: youtube / Gagle YT)

Da se Čuka neće predati pokazao je Andrija Pavlović, koji je u 30. minutu ponovo bio koban po odbranu Crvene zvezde. Izdržao je duel sa Aleksandrom Lukovićem, podigao se sa zemlje i savladao Kahrimana za 2:2.

(Izvor : youtube / Visekruna TV)

Kada su svi mislili da će se rezultatom 2:2 završiti prvo poluvreme, Zvezda je došla do novog vođstva. Sjajno je probio Srđan Plavšić po desnoj strani, centrirao spoljnim delom kopačke i pronašao Srnića koji je postigao gol za 3:2, ali ga nije proslavio, s obzirom da je do ove sezone bio član tima sa Banovog brda.

(Izvor: youtube / Gagle YT)

Tek što je počelo drugo poluvreme, posle pet minuta igre, Marko Grujić je sjajno proigrao Uga Vijeiru, a Portugalac je rutinski zatresao mrežu čime je duplirao prednost Crvene zvezde.

(Izvor: youtube / Visekruna TV)

Posao je crveno-belima olakšan od 54. minuta kada je Filip Stojković dobio drugi žuti karton zbog nesmotrenog starta.

To su crveno-beli iskoristili da do vrha napune mrežu Čukaričkog. Već posle šest minuta sevnula je levica Luisa Ibanjeza sa gotovo 30 metara i rezultat je bio 5:2.

(Izvor: youtube / Rudivgd2)

Nisu se crveno-beli zaustavili na tome, goleadu je nastavio Ugo Vijeira svojim drugim golom na meču i minijature kojom je prošao kroz čitavu odbranu domaćih.

Konačnih i neverovatnih za naše uslove 7:2 postavio je rezervista Luka Jović pogotkom u 86. minutu.

Interesantno je da je do ovog kola golman Čukaričkog Nemanja Stevanović bio najbolji golman u ligi sa devet primljenih golova, a eto samo danas je primio sedam u jednoj od najboljih utakmica domaćeg šampionata u poslednjih nekoliko godina.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Stadion na Banovom brdu
Sudija
: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

Čukarički: Stevanović – Stojković, Pjasentin, Ostojić, Boljević – Srnić, Janković – Mandić, Matić, Bojić – Pavlović.

Crvena zvezda: Kahriman – Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez – Donald, Jovanović – Plavšić, Grujić, Srnić – Vijeira.

[/stextbox]

 

0
0

7 Komentara

  1. Iiiiiiiiiiii, chudo jedno, josh uvek nema ni jednog grobarchica na nashim vestima, s’obzirom da uglavnom vise na nashim vestima

    0
    0
    Odgovori
  2. MIŠU GDE SI NEMA TE… Napuniše ti ovi nasi puna usta rasirise ti rupicu i ti sad više ne kmecis KMEE KMEE!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter