1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VALERI BOŽINOV: Živković je stvarno ‘Srpski Mesi’, kajem se zbog selfija

Objavljeno: 03.12.15 u 10:32

Bugarski reprezentativac i napadač Partizana, Valeri Božinov, izjavio je da je oduševljen kvalitetom mladog saigrača, Andrije Živkovića.

On je u razgovoru za Blic istakao da ne mari oko ličnog učinka i broju golova sve dok crno-beli beleže dobre rezultate, ali i da se sada kaje zbog selfija kojeg je napravio na klupi za vreme meča zbog čega ga je javnost kritikovala.

– Bratko Žile je srpski Mesi! Vraća uspomene na moje korake u Lećeu, kada sam bio mlad i pod velikim pritiskom. Sve izdržava muški. On je jedan od najboljih fudbalera s kojima sam igrao, prognoziram mu veliku karijeru i želim sve najbolje u životu – kaže Božinov za Blic.

On se osvrnuo i na teške trenutke koje je preživljavao kada klubu nije išlo najbolje.

– Sve je to normalno u životu. Bilo je momenata kada sam se osećao kao da sam u nokdaunu. Kada te ne ide, javnost je nemilosrdna. Ali rođeni sam pobednik i pozitivac, a mnogo mi je značila podrška tima – istakao je Božinov.

Ipak, nakon izuzetno turbulentnog dela sezone, „Parni valjak“ je konačno stao na noge.

– Voleo bih da imamo istu podršku i razumevanje i u trenucima kada nam je teško. Fudbal je to, ne zna se šta nam sutra donosi. Eto, krenulo nam je konačno kako treba, ekipa se stabilizovala i očekujem od Partizana ubuduće samo lepe stvari. Na korak smo od proleća u Evropi, što je najvažnije – ističe Bugarin i dodaje:

– Imali smo zaista loš i težak period. Mnogo toga se urotilo protiv nas. Ali ne treba kukati, već gledati napred. Ukoliko završimo na drugom mestu u našoj grupi Lige Evrope, biće to istorijski uspeh. U to uopšte ne sumnjam! Siguran sam da će i u prvenstvu biti mnogo bolje. Nema predaje. Čuo sam za izreku: „Za druge se navija, Partizan se voli“. To je 100 odsto tačno. Meni je Partizan u srcu i obožavam ga! – podvukao je Božinov.

Na pitanje da li će biti najbolji strelac Superlige, Božinov kaže da mu je od tog pitanja mnogo značajnije da njegov tim beleži dobre rezultate.

– Mogu samo da obećam da ću dati sve od sebe. Drago mi je što sam postigao devet golova, ali, verujte, najvažnije mi je da Partizan pobeđuje. Sve ostalo su sitnice. Imam sjajne saigrače, svi su dobri momci. Odlično se osećam i ne gledam dolazak u ovaj veliki klub kao stepenicu niže u karijeri, upravo suprotno – Partizan me je vratio u život – naglašava Božinov.

On se osvrnuo i na čuvenu fotografiju koja je nastala za vreme poraza u Gornjem Milanovcu na kojoj se Božinov našao sa sunarodnikom Ivanom Bandalovski.

– Stvarno nisam imao lošu nameru. Izvinio sam se svima i tada, a evo i sada. Loše sam se osećao, naravno da se kajem. Ni u snovima ne bih pomislio da ćemo taj meč i da izgubimo, pa još i da se šalim, to nikako – iskren je Božinov.

0
0

1 Komentara

  1. ZILE CE POSTATI NAJVECA LEGENDA SRPSKOG FUDBALA, NAJBOLJI FUDBALER SVETA, KAO STO JE SADA NAJBOLJI MLADI FUDBALER SVETA !!! CRNO-BELO DETE SVETINJE !!! CRNO-BELA-KRV I POBEDNIK !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter