0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ: Spremni smo za Augzburg, lakše nam je da igramo Evropu nego Superligu

Objavljeno: 03.12.15 u 16:10

Delegacija crno-belih posetila je danas Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u sklopu akcije “Studenti na na stadion” koja za cilj ima mobilizaciju mladih navijača i povratak omladine na tribine stadiona širom Srbije.

Tom prilikom Andrija Živković, Darko Brašanac i Valeri Božinov razgovarali su sa studentima ovog fakulteta i odgovarali su na njihova postavljena pitanja.

Na pitanje da li su fudbaleri Partizana spremni za okršaj sa Augzburgom kojim će rešavati sudbinu o svom prolazu u narednom fazu Lige Evropa, Andrija Živković je odgovorio potvrdno.

– Naravno da smo spremni za Augzburg, da nismo nismo sigurno ne bismo dogurali do ovde dokle smo dogurali. Trudićemo se svi da ostvarimo što bolji rezultat – rekao je Andirja Živković.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Na pitanje da li postoji razlika u atmosferi pred meč Lige Evrope i utakmica u Superligi Srbije, Darko Brašanac je odgovorio klimanjem glave.

– Imali smo sad baš primer prethodne nedelje kada smo igrali meč u Holandiji, pa potom smo gostovali u Subotici gde nas je dočekao ne baš tako sjajan ambijent. Iskreno, baš smo komentarisali sve to pre utakmice, tako da mislim da odgovorne osobe moraju da porade pre svega na infrastrukturi objekata na kojima igramo, jer podloge nisu najbolje pa ponekad prvenstvena utakmica koju igramo baš zbog toga nije najkvalitetnija. Treba sigurno veća motivacija da bi se igrala naša liga, jer nas u Evropi čekaju lepi i puni stadioni, lepe svlačionice i ono što je najvažnije za nas igrače – dobri tereni – ocenio je Brašanac.

Andrija Živković i Darko Brašanac dobili su pitanja da li su oduvek bili navijači Partizana.

–  Naravno da mi je Partizan u srcu. Bilo ko ko prati novine i čita štampu zna odgovor na to pitanje jer sam više puta do sada o tome javno govorio – rekao je Andrija Živković.

– Ja sam od malena u Partizanu, u klubu sam već 10 godina a i pre nego što sam došao sam navijao za Partizan. Pre nego što sam došao u klub tražilo me je još nekoliko klubova, ali sam izabrao Partizan i zbog najboljih uslova, ali i zbog ljubavi prema klubu – rekao je Brašanac.

Valeri Božinov je govorio o razlikama između srpskog i bugarskog fudbala, a tom prilikom je na jedan duhovit način „isprozivao“ Crvenu zvezdu.

Studente je zanimalo i to da li postoji razlika u mečevima koje Partizan igra na domaćoj sceni od onih koje igra u Evropi, budući da je evidentno da crno-belima mnogo bolje ide na „Starom kontinentu“ u utakmicama u kojima klubovi imaju veću želju da ugroze njihov gol.

FOTO: StarSport
FOTO: StarSport

– Dobro pitanje, stvarno. Mislim da se baš po utakmicama u Evropi jasno vidi da nam mnogo više odgovara kada se ekipe protiv nas otvore, nego kao kada u Superligi ekipe zaigraju „bunker“ i stanu nazad… Kada se na to dodaju i loši tereni o kojima je Darko govorio, onda je jasno da nam je lakše u Evropi, ali to su problemi u Srbiji, tereni su katastrofa i mi moramo da se nosimo sa tim. Ipak, mnogo više nam odgovaraju protivnici iz Evrope koji se otvore, nego naši rivali koji igraju jaku odbranu – istakao je Živković

Naravno, nezaobilazno pitanje za Valerija Božinova bilo je na temu devojaka, pošto je okupljene zanimalo da li su lepše devojke iz Srbije ili iz Bugarske.

– Nemam problem da odgovorim na to pitanje, srpkinje su top – kazao je Božinov.

Igrači crno-belih su kazali i da razlog za loše rezultate „Parnog valjka“ na domaćoj sceni ne treba tražiti u nedostatku njihove želje, već baš zbog činjenice da ekipe iz Superlige protiv aktuelnih šampiona Srbije igraju ekstremno defanzivno. 

Andrija Živković je dodao i da veruje je posle osvanja Mundijalita u Novom Zelandu kvalitetniji igrač.

– Kada smo osvojili to Svetsko prvenstvo niko od nas nije mogao da veruje šta se to dogodilo i koliki smo uspeh napravili pre svega za Srbiju, ali i za nas same igrače. Naravno da verujem da sam kvalitetniji igrač. Sada imam to iskustvo više i sada to stoji zapisano da smo osvojili Svetsko prvenstvo i mislim da ću, gde god da odem, sve to zauvek pamtiti – poručio je Živković

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter