0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Lalatović pokrenuo Vošu, OFK Beograd pobedio Voždovac u nadoknadi

Objavljeno: 21.11.15 u 14:56

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u gostima ekipu Javora rezultatom 1:0 (1:0), dok je OFK Beograd takođe kao gost savladao Voždovac sa 3:2 u 18. kolu Superlige Srbije. 

Promena na klupi Novosađana i dolazak Nenada Lalatovića očigledno je pozitivno uticao na Vojvodinu koja je osvojila važna tri boda na teškom gostovanju u Ivanjici. 

Strelac pobedonosnog gola za Novosađane bio je Babić u 24. minutu. 

Prva polovina prvog poluvremena protekla je praktično bez ikakvih uzbuđenja na terenu. Javor je imao znatno veći posed lopte, ali sem jednog šuta Eliomara iz daljine, koji je bio prilično lak posao za Perića, nije viđen nijedan udarac ka golu. Vojvodina je po prvi put ozbiljno zapretila u 27. minutu i odmah je došla u vođstvo.

FOTO: FK VOJVODINA
FOTO: FK VOJVODINA

Posle faula nad Ožegovićem, dosuđen je slobodan udarac za Vošu na oko 20 metara od gola Ivanjičana. Ivanić je šutirao i pogodio živi zid, a lopta se odbila do Lakićevića, koji je odlično šutirao sa otprilike iste udaljenosti. Đogatović je krajnjim naporom sprečio pogodak, ali lopta se odbila do Babića, koji se sjajnom varkom oslobodio svog čuvara i sa sedam-osam metara prosledio loptu u mrežu. Ovaj gol izazvao je veliku radost kod igrača Vojvodine, koji su pogodak proslavili sa tridesetak svojih navijača u Ivanjici.

OFK Beograd je zabeležio važnu pobedu u izuzetno uzbudljivoj utakmici protiv Voždovca. “Romantičari“ su najpre u prvom delu igre poveli sa 2:0 u razmaku od pet minuta golovima Mikića u 26. i Pejovića u 31. minutu. 

Ipak, domaći su izjednačili preko Mihajlova u 37. i Odite u 71. minutu. Kada se činilo da će ekipe podeliti plen, Andrić je u 88. minutu doneo pobedu OFK Beogradu.

U trećem današnjem meču, Radnik i Rad su remizirali – 1:1.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Superliga Srbije, 18. kolo: 

Subota:

Javor – Vojvodina 0:1 (0:1)
(Babić 24)

Radnik – Rad 1:1 (1:0)
(Stojanović 15 – Milisavljević 86)

Voždovac – OFK Beograd 2:3 (1:2)
(Mihajlov 37, Odita 71 – Mikić 26, Pejović 31, Andrić 88)

15.00 Partizan – Novi Pazar

Čukarički – Borac Čačak 1:0 (0:0)
(Mirosavljević 88)

Metalac – Jagodina – 1:4 (0:2)
(Dimitrijević 50 – Nikolić 24, 43, Kiremeh 55, Gašić 77)

Mladost – Spartak 0:0

Nedelja: 

17.00 Radnički Niš – Crvena zvezda

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter