0
Fudbal

FOTO: FSS

KVALIFIKACIJE ZA EP: Kadeti ubedljivi protiv Luksemburga

Objavljeno: 24.10.15 u 19:38

U prvom kolu pete kvalifikacione grupe za prvenstvo Evrope kadetska reprezentacija Srbije (U-17) savladala je danas u Luksemburgu domaću selekciju 6:1 (2:0).

Utakmica je odigrana na stadionu u Konsdorfu, po prijatnoj temperaturi, a meč je sudio Cvetan Krastev (Bugarska).

Na startu kvalifikacija kadeti Srbije lako i ubedljivo su pobedili domaćina. Razlika u kvalitetu je bila očigledna. Osim toga, rano vođstvo mladih Belih orlova odredilo je čitav tok susreta. To je dalo mogućnost selektoru Iliji Stolici da priliku da i drugim igračima.

U drugoj utakmici u grupi Austrija je pobedila Litvaniju sa 2:0. Narednu utakmicu Srbija igra protiv Litvanije 26. oktobra.

Dve prvoplasirane ekipeiz 13 kvalifikacionih grupa, kao i pet trećeplasiranih selekcija sa najboljim učinkom, izboriće plasman u narednu rundu kvalifikacija.

U drugoj fazi kvalifikacija učestvovaće 32 selekcije koje će biti podeljene u osam kvalifikacionih grupa. Osim pobednika grupa plasman na završni turnir obezbediće i sedam najboljih drugoplasiranih selekcija. Prvenstvo Evropeće se igrati od 5. do 21. maja 2016. godine u Azerbejdžanu.

Srbija – Luksemburg 6:1 (2:0)
(NJ. Petrović 3, Jovanović 28, Tomašević 57, Bošnjak 62pen, Đorđević 68, Joveljić u 80 – Til 60)

SRBIJA: A. Popović, J. Popović (od 41. min Vlalukin), Veselinović, Bošnjak, Devetak, Nj. Petrović, Nikolić (od 55. min Đorđević), Tomašević (od 70. min Terzić), Maksimović, Joveljić, Jovanović. Kapiten: Strahinja Bošnjak, selektor:Ilija Stolica

LUKSEMBURG: Kips, Bjelić, Domingos, Til, Buče (od 41. min Delgado), Šaus, Šmit, Tineli, Beker, Ostrovski, Klajn.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter