7
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

LIGA EVROPE: Prvi poraz Partizana na svom terenu, Bilbao bolji (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 22.10.15 u 20:57

U trećem kolu Lige Evrope, u grupi L, Partizan je poražen sa 2:0 (1:0) od Bilbaa. Obe ekipe sada imaju po šest bodova, AZ i Ausburg po tri.

Evropski debi Ljubinko Drulović neće pamtiti po lepom, kao premijerni u Super ligi Srbije. Prinudno je morao da iskombinuje sastav, a kao takav Partizan je delovao neprepoznatljivo. Sa suviše respekta, pa čak i treme, ušli su u meč protiv španske ekipe, koja je igrala u najjačem sastavu.

Bio je gost agresivniji i bolji od početka, crno-beli su delovali bledo, pa se samo čekao trenutak kada će odbrana kapitulirati. To se i dogodilo u 32. minutu.

Oskar De Markus je odlično centrirao, a Raul Garsija se samo poklonio i poslao loptu u mrežu.

Dobru šansu imao je aduric u 34, potom i Vilijams… Mogli su špansi i sa više od jednog gola prednosti da odu na odmor, ali je ponovo sjajan bio Živko Živković i u tome ih onenogućio. 

Na polivremenu su igrači dobili podršku od Grobara, pa su u nastavku zaigrali mnogo bolje. Branili su se crno-beli, preuzeli i inicijativu. Falio je samo gol izjednačenja. Najbliži tome bio je Fabrisio Dornjelas u 54, ali je slobodnjak završio pored stative.

Spasao je Živković 2:0 za goste, odbranio šut Ečeberija sjajnom paradom. Pokušao je Drulović sa uvođenjem Petra Grbića, Živković je još jednom spasao svoj gol. U 70. je Benjat pokušao da ga savlada… u igru je ušao i Ivan Šaponjić.

U 80. su gosti imali dobru akciju, koja je na kraju završena kornerom, ali bez gola. Nažalost, Živković je ipak savladan u 85. minutu. Ečeberija je stavio tačku na ovaj meč iz slobodnog udarca.

 

Izvor: YouTube/blecina hade

Malo je nedostajalo da domaćin smanji rezultat u finišu… Ovo je prvi poraz Partizana ove sezone u Humskoj, u evropskim takmičenjima.

L Grupa: 

  1. Partizan 6, 2. Bilbao 6, 3. AZ Alkmar 3, 4. Ausburg 3

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Partizan – Bilbao 0:2 (0:1)

(Garsija 32, Ečeberija 85)

stadion Partizana. Gledalaca: 20.000. Sudija: rackovski (Poljska)

Partizan: Živković – Vulićević, Ostojić, Fabrisio, Leković – Petrović, Lukić – Ninković, Stevanović (Šaponjić 79), Živković – Božinov (Grbić 64)

Atletik Bilbao: Ererin – De Markos, Laporte, Ečeita, Balensijaga – Garsija, Benat, San Hose – Vilijams, Susaeta (Merino 55), Aduric

[/stextbox]

 

 

0
0

7 Komentara

  1. E nase jado jado, bez ljutnje pa ovaj bilbao bi grof i zvezda preslisali, kao navijac partizana to izjavljujem, manite se vi vise komentara i izjava po novinama i upamet se, pokazite se na terenu a ne po stampi, Drulovicu gledaj da ti na zimu dovedu igracine a ne govornike za stampu, nema sta da se ljuti ni babovic ni drugi ko god da je igrao ili nije igrao,jednostavno bolje se ne opravdavajte po stampi, izbegavajte izjave, i andrija zivkovic i babovic i bilo ko, jednostavno pobedjujte na terenu bez bombasticnih najava po stampi, tu se vi pokazite, pozdrav

    0
    0
    Odgovori
    • E jadan li si slepcino slepa. Koga bre vi da pobedite mucenice? pa vi ne mozete u drugo kolo kvalifikacija da odete ( ej drugo kolo, mi smo krenuli od drugog kola kvalifikacija !!! ). Molim te ne sramoti se

      0
      0
      Odgovori
      • Po ovom komentaru se vidi koliki si ti zapravo slepac.Kvalifikacije za LS su 3 puta lakse od kvalifikacija za LE,i u prvom kolu se uvek dobiju neki amateri,poput Dile Gori,koju ste jedva izbacili.Kasnije vas sudija pogurao protiv Steaue,igrac vise,srecan autogol i cim je naisao prvi solidniji tim,ispali ste.Videces kako ce Zvezda bez problema uci u LS,naredne sezone a vi necete igrati LE,jer se kvalifikacije tesko prolaze a Zvezda na pocetku sezone i ova sada su kao nebo i zemlja,samo je jedan ili dva igraca u prvoj postavi.Ova sada sto dere sve po redu,izbacila bi i BATE i tukla ovaj Bilbao bez problema a vas je vec oduvala kao tornado i opet ce na prolece.

        0
        0
        Odgovori
        • Prijatelju u tim kvalifikacijama koje bude komsinica igrala Dr. Poternica nece moci da ulayi u svlacuinice i samara igrace, nece biti ofkane koja u drugom poluvremenu zaboravlja da igra fudbal, nece biti sudije kao protiv radnickog iy nisa da vam prizna gol iy ofsajda, pa prtiv vojvodine 2 komada krsnog igraca Parkera, pa nece biti ekipa sa kojima ste igrali prelaze iz kec u dva,pa nece biti *vetra u ledja i kad nema vetra* ali sacekajte ne trcite pred rudu, jer tek ce UEF cesljati vasa dugovanja i lopovluke mafijaskog kluba jer to sve ima samo u yemlji SRBIJI i u ovoj Premijer AV- ligi a tamo toga prijatelju nema

          0
          0
    • POZDRAV BOLESNIKU —-fk kairat, dr. poternic, dr. mafijaska pudlica, abolirani, falsifikator predsednik. pozdrav od Dzonija blizancu *atletik bilbao * *—spanska premijer liga** ***komsinici radnik surdulica i AV —premijer —–dijagnoza pet-milki LE , –terapija—- komsinica AV- premijer liga

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter