3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Partizan od očaja do sjaja na debiju Ljubinka Drulovića (VIDEO)

Objavljeno: 18.10.15 u 21:00

Fudbaleri Partizana vratili su se na pobednički kolosek u Superligi Srbije trijumfom u 14. kolu nad Javorom rezultatom 3:2 (2:1).

Smena na klupi Partizana pozitivno je uticala na ekipu, ‘šok terapija’ doprinela je da se crno-beli vrate na pobednički kolosek već na debiju Ljubinka Drulovića na klupi i tako su na lep način najavili utakmicu protiv Atletik Bilbaa u trećem kolu Lige Evrope.

A počelo je veoma loše, čak se može reći i katastrofalno. Jer je tako izgledala greška Miloša Ostojića u 10. minutu kojom je bukvalno poklonio loptu Stefanu Dražiću i vođstvo Javoru.

(Izvor: youtube / Visekruna TV)

Međutim, bilo mu je potrebno svega 19. minuta da se iskupu za svoj kiks i to na najbolji način – golom. U 29. minutu je iskoristio odbitak u petercu gostiju posle kornera sa leve strane i zakucao je loptu u gol Javora za relativno brzo izjednačenje.

(Izvor: youtube / Visekruna TV)

A onda je posle samo sedam minuta Partizan postigao još jedan pogodak, tačnije Andrija Živković je na sebi karakterističan način šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila jednog igrača u bloku, prevarila golmana i od prečke završila u mreži za 2:1.

(Izvor: youtube / Visekruna TV)

Potpuno je Partizan preuzeo konce igre u svoje ruke, ređale su se prilike, a najbolju u prvom poluvremenu, pored dva gola, imao Valeri Božinov, ali se propisno obrukao ispred praznog gola Javora.

U drugom delu Partizan se nije zaustavljao. Publika je bila mnogo zadovoljnija nego na prethodnim mečevima, a bili su uz igrače čak i kada su grešili. Tako je u 64. minutu nakon penala nad Petrom Grbićem i crvenog kartona za Marka Gajića, Andrija Živković propustio priliku da iz jedanaesterca povisi prednost, a onda bio nagrađen ovacijama sa tribina.

Ipak, samo tri minuta kasnije Valeri Božinov je ispravio njegovu grešku i povisio na 3:1, što je, ispostavilo se, bilo ključno za krajnji ishod meča.

(Izvor: youtube / TV Srbija)

Razlog zašto je bilo ključno video se u 92. minutu kada je Kolaković uz dosta sreće smanjio na 3:2 i tako uneo nemire među crno-bele u poslednjih 90 sekundi meča.

(Izvor: youtube / TV Srbija)

Ipak, ostalo je 3:2 i tako je Partizan prekinuo lošu seriju rezultata baš pred meč sa Atletik Bilbaom u četvrtak od 19 časova na stadionu u Humskoj.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

14. kolo Superlige Srbije
Stadion Partizana
Gledalaca: oko 4000
Sudija: Srđan Obradović (Jagodina)

PARTIZAN (4-2-3-1): Ž. Živković – Vulićevć, Ostojić, Fabrisio, Subić – Jevtović (od 46’ Petrović), Lukić – A. Živković, Brašanac (od 15’ Ninković), Grbić – Božinov (od 75’ Šaponjić);

JAVOR (4-2-3-1): Đogatović – Gajić, Miletić, Crnomarković, Kolaković – Docić, Đokić – Ađuru (od 64’ Švonja), Gafurov (od 69’ Čečarić), Eliomar (od 84’ Josović) – Dražić.

[/stextbox]

U drugom meču koji je igran u isto vreme Jagodina i Radnik iz Surdulice su remizirali rezultatom 1:1. Goste je u vođstvo doveo Arsić iz jedanaesterca već u osmom minutu, dok je konačan rezultat postavio Nikolić golom u 50. minutu susreta.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

Superliga Srbije, 14. kolo

Rezultati:

Rad – Crvena zvezda 0:3 (0:1)
(Grujić 40, Ristić 88, Katai 90+2)

Vojvodina – Radnički Niš 0:2 (0:0)
(Marjanović 72, Đuričković 89 penal)

Nedelja, 18. oktobar
Metalac – Mladost Lučani 0:0

Novi Pazar – Čukarički 0:0

Spartak Subotica – Voždovac 0:2 (0:1)
(Asani 20, Stojanović 80)

Borac Čačak – OFK Beograd 1:0 (0:0)
(Vujaklija 65)

Partizan – Javor Ivanjica 3:2 (2:1)
(Ostojić 29, Živković A. 36, Božinov 67 – Dražić 10, Kolaković 90+2)

Jagodina – Radnik 1:1 (0:1)
(Nikolić 50 – Arsić (p) 8)

[/stextbox]

 

0
0

3 Komentara

  1. Uprava NAPOLJE! Bravo za Drulovica i to ako je za navek odstranio Babovica iz ekipe. Puno brze igra Partizan bez njega. Ocitati bukvicu igracima za opustanje i utuvit im u glavu da je kraj tek kada sudija odsvira kraj meca.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter