14
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TERZIĆ: Kome smeta moćna Zvezda? Dosta je bilo iživljavanja

Objavljeno: 01.10.15 u 14:57

Generalni direktor Crvene zvezde u ostavci Zvezdan Terzić optužio je danas Fudbalski savez Srbije (FSS) da sprovodi politiku dvostrukih standarda i da zajedno sa Partizanom vodi hajku protiv crveno-belih.

– Zvezda je ubedljivo prva na tabeli, igra najbolji fudbal u poslednjih 15 godina, sigurno korača ka šampionskoj tituli i kao najveći klub na ovim prostorima ne može da bude nemi posmatrač hajke koju organizovano vode FSS i Partizan protiv našeg kluba. Kako drugačije objasniti poteze i izjave organa FSS vezanih za napisanu disciplinsku prijavu protiv Spartaka zbog odigrane utakmice sa kombinovanim timom protiv OFK Beograda, a za isti taj prekršaj ne napišu prijavu protiv Partizana zbog njihovog rezervnog sastava u utakmici protiv Novog Pazara, navodi se u pisanoj izjavi Terzića Tanjugu.

On ističe da u Zvezdi „ne žele da veruju da je Partizan imao neku obavezu prema Novom Pazaru, niti nas to interesuje, ali je očigledno da FSS primenjuje selektivnu pravdu i sprovodi politiku dvostrukih standarda“.

– Želimo odgovor od nadleznih organa FSS zašto je Crvena zvezda morala da napiše disciplinsku prijavu protiv Partizana ako je to posao organa FSS? Ovim smo želeli da na konkretnom primeru pokazemo kako FSS nedosledno i neprincipijelno sprovodi svoju politiku. Neprimerene su i izjave čelnika Partizana koji pozivaju FSS da kazni Spartak, a ne traže kaznu za svoj klub.

Prema njegovim rečima, svima u Zvezdi je jasno da su medijskom hajkom želeli i da sakriju neviđenu sudijsku krađu na utakmici protiv Voždovca, gde su čitavu priču lepo upakovali, a organi FSS ocenili da je sve bilo regularno na Vračaru.

– Očigledno je da mnogima ne odgovara moćna Crvena zvezda, a sve se to poklapa sa izbornom kampanjom koja je uveliko počela u FSS, gde postojeće strukture na sve načine pokušavaju da stvore medijsku percepciju da su samo oni pošteni borci za čistoću srpskog fudbala. Crvena zvezda ima i snagu i moć da osvoji sampionsku titulu, a i Partizanu i FSS da poruči: Dosta je bilo vašeg iživljavanja nad srpskim fudbalom, zaključio je Terzić.

Iz Crvene zvezde je tokom jutra stigla najava da će od FSS zatražiti da se Partizanu oduzmu bodovi zbog nepoštovanja pravila takmičenja u duelu sa Novim Pazarom kada je Zoran Milinković izveo tim koji nije standardan čuvajući igrače za duel sa Steauom.

0
0

14 Komentara

  1. Partizan proriv Novog Partizana izveo tim sa 10 reprezentativaca, različitih selekcija – prema zvaničnom saopštenju sindikata fudbalera!

    0
    0
    Odgovori
  2. Terziću pakuj kofere stiže Čović!!! Evo i preporuke… Samo deo, onoga što niko od novinara ne sme da napiše, a kamoli da istraži. KK Crvena Zvezda je kao “izmirila” obaveze prema poveriocima (između ostalog i bivšim igračim) u iznosu od 2,5% od glavnice duga!!! Dobro ste pročitali 2,5%!!! Pošto banke nisu htele da prihvatale takav Sporazum (UPPR), niti bi za njega glasale, niti je takav ikako bilo moguće doneti, a pogotovo ne bi smeo „Sud“ poštujući Načelo Pravednosti, banke su isplaćene u potpunosti… Istog dana, a nakon isplate banka, Sud je overio UPPR, sa obavezom KK Crvena Zvezda da ostalim poveriocima isplate u roku od 5 godina, samo 2,5% od glavnog duga!!! Sud nije smeo, ali je doneo takvu, neverovatnu odluku… Neki od najvećih poverilaca su na to pristali, a kako su se kasnije namirili i talili, odnosno kojim kanalima kompenzovali je za posebnu analizu istraživačkog novinarstva… Bivši igrači su prevareni, a oštećene strane u postupku Sud nije zaštitio, niti je smeo doneti takvu odluku. O tome da je Sud prihvatio da nije moguće utvrditi koliki porez Zvezda duguje, pa je zaračunat mizeran, da ne govorimo, to je još pride… “Nisu dobro vođene knjige”… To je ta … politika… Takvi se slave i navode za primer… Prave preporuke za FK Crven Zvezda. Da ne diramo više… Ćokija… Kriminal!

    0
    0
    Odgovori
  3. Partizan imao obavezu prema Novom Pazaru, koji nije pobedio na njihovom terenu nikada u isroriji? Da si znao da vodis klub shvatio bi da evropske ekipe cesto odmaraju svoje igrace pred nastupe u Evropi, ali ti nisi mogao ni Kazahstan da preskocis pa ti je to strana materija. Pitanje je kako se uvek provlace imena Spartaka i OFKa kada su namestanja u pitanju i zasto to tebe pogadja da izdas saopstenje kada si ti u upravi sasvim treceg kluba. Rezultat tvog rada u fudbalu su poternice, zatvori i bezanje iz izemlje i da zivimo u iole uredjenoj zemlji, ti bi odavno bio pocasni gradjanin Pozarevca ili Sremske Mitrovice. I jos nesto, kakav si covek i funkcioner vidi se po tome sto te ni tvoji nece, pa svaki dan smaras javnost nebuloznim izjavama za paljenje mase, samo da bi ostao na poziciji i mogao da mutis i dalje. Kakav igrac si bio, takav si i funkcioner.

    0
    0
    Odgovori
  4. Partizan ne čuva obraz Srbiji i nije glavna sportska vest ni danas na dan igranja u Evropi…

    Može da bude debakl jer rupe su tu bar 5 igrača

    FKP je osnivač KEŠ preteče lige šampiona
    Miloš Milutinović najbolji strelac KEŠ Bez Mesija je fudbal tropa.

    To se jasno vidi Nekad Bobek, Čigra Miloš, Puškaš, Di Stefano, Galić, Vasović, Džordž Best,..

    Onda Maradona

    Idealan tim Partizana za Evropu koji bi tukao sve i igrao protiv Barse za sve zaljubljenike fudbala

    Zdrav Partizan Predsednik kluba Pedja Mijatović Treneri Paunović, Drulović, Djukić, Jokanović Golmani: Stojkovic, Lukac Odbrana: Nastasić, Savić, Vulićević Vezni igrači: Brašanac, Ilić Saša, Ljajić Adem, Moreira Almami, Tošić Zoran, Jojić, Markovic Lazar Napadači: Cleo,Jovetić Stevan,Aleksandar Mitrović, Živković, Šaponjić

    Jak Partizan i osvajač Evrope od 1955, 1966 do danas…

    Min 7 naslova.

    Zato proteruju, od 1966, rasprodaju gase najvećeg izvoznika u Evropi i svetu. Generacija 1988-1992….

    0
    0
    Odgovori
  5. ala je prolupao ovaj covek …………. pa partizan je 3 dana posle pazara igrao odlucujuci mec za ulazak u evropu protiv CSKA, dobili to i obezbedili ligu evrope pa logicno da je odmarao igrace, po mom misljenju nije morao da zameni svih 10 igraca, samo golmana da ostavi standardnog al dobro, to je do trenera i kluba, ali spartak je odmarao sve igrace protiv OFK gde mogu da uzmu bodove, i cuvao ih za mec sa zvezdom koji se igra za OSAM dana posle OFK gde realno nemogu da uzmu 1 bod? pa ko je ovde lud, oni kao za 8 dana posle OFK nemogu da se odmore za sledeci mec ?

    0
    0
    Odgovori
  6. OVO JE DEFINITIVNO SLUCAJ ZA UEFU …domaca vlast i FSS sa svojim organima koji su u sluzbi PREZADUZENOG – TRULOG kluba moraju iz ovih ili onih razloga … da ih pokrivaju i ljudima iz vlasti koji ove tri i po godine vode ovaj TRILI – PREZDUZENI gigant na svaki moguci nacin izadju u susret … a ljudi u ovm klubu u drskosti – bezobrazluku mere nemaju … jedino resenje tereba UEFA da napravi : klub u decenijskim milionskim DUGOVIMA u ER-a, u poslednje tri i po godine, ociglednom i bezobraznom nacinu namestanja rezultata i utakmica po celoj ligi … treba UGASITI A PRVENSTVO OVO I NAREDNE 3 GODINE ZABRANITI , REPREZENTACIJU U NAREDNIH 5 GODINA DISKVALIFIKOVATI IZ SVIH TAKMICENJA … za ovakvu … Srbiju , ovakav … fudbal nije.

    0
    0
    Odgovori
  7. A doktore zaboravio si pvo kolo i utakmicu ofk-zvezda? Onda si zaboravio da su sudije u prvig pet kola kada ste lose igrali skoro na svakoj utakmici dosudjivali penal i protivnicki tim dobijao crveni karton. A najgore od svega je sto si zaboravio da si bezao iz zemlje zbog lopovluka pa sad mislis da su svi kao ti

    0
    0
    Odgovori
  8. Prva dva kola protivnicki igraci se vukli protiv Partizana, zlatni gol Spartaku u 98. minutu, gol iz ofsajda Ofk Beogradu, pomoc prijatelja protiv Vozdovca – sumniv penal, onda crveni karton da bi se sacuvao rezultat, pa ponisten cist gol Vozdovcu. Dosta vise…

    0
    0
    Odgovori
  9. Miško izgleda slabo vozi u rikverc ovih dana? Ko je i gde tu pomenuo Zvezdu? Kakve veze ima utakmica Spartaka i OFK, sa Zvezdom? Na kojim je drogama ovaj lopov? Možda na drogama koje se zovu „sukob interesa“. Pa za ono šamaranje klinaca iz OFK bi trebao (a iskreno se nadamo i da hoćeš) da glaviš ponovo robiju. Tj. da se vratiš u svoje prirodno okruženje. A takođe za dvostruke standarde si mogao pomenuti i prošlogodišnju tekmu drugog tima OFK protiv Zvezde… Čisto da ne bude monotono…

    0
    0
    Odgovori
  10. ne boli tebe napad na zvezdu,nego na tvoj klub ofk.Legende ofk odlaze iz kluba a tim nije odigrao 3 postene utakmice od pocetka prvenstva.E tvorzicu…….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter