1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BRAŠANAC ZA HOTSPORT: Partizan može mnogo, samo nam fale dva, tri dobra rezultata

Objavljeno: 28.09.15 u 12:43

Fudbaleri Partizana tokom nedelje su savladali ekipu Voždovca sa 2:1 u 11. kolu Superlige Srbije.

Na taj način određeno breme pritiska zbog loših rezultata u domaćem šampionatu, barem za trenutak, gurnuto je u stranu.

Trener Zoran Milinković koji radi pod teretom potencijalnog otkaza stigao je do preko potrebnog kiseonika, ali vremena za preda za crno-bele nema.

Već u četvratak ekspedicija crno-beli biće u Nemačkoj u kojoj ih očekuje duel drugog kola Lige Evrope sa neugodnim Bundesligašem, Augzburgom.

Vezista Partizana Darko Brašanac, jedan od važnijih šrafova u igri „Parnog valjka“ ove sezone, propustio je meč sa Voždovcem zbog povrede. 

Ipak, kako kaže u razgovoru za HotSport, njegovo stanje se popravlja i vrlo verovatno je da će biti u stajnu da zaigra sa nemačkim timom u četvrtak.

– Imao sam nekih problema već duže vreme sa aduktorom i preponom jer sam dobio dosta udaraca u dosadašnjem toku šampionata. Tako je bilo i na meču protiv Rada, pa sam prosto morao da pauziram. Ipak, stanje mi je sve bolje, sve se odvija u pravom smeru i nadam se da ću biti spreman za duel s Nemcima – počeo je priču Darko Brašanac.

Tri boda na Vračaru mnogo znače ekipi na psihološkom planu. 

– Sigurno da nam mnogo znači trijumf nad Voždovcem i osvajanje tri boda. Želimo da krenemo u neku novu seriju dobrih rezltata i da se smanji pritisak na ekipu koji je sada veliki. Nameravamo da uhvatimo priključak za vodećim timom na tabli – ističe Brašnac.

FOTO: StarSport
FOTO: StarSport

Kada je reč o Augzburgu, u Partizanu su dobro upoznati sa kvalitetom ovog kluba.

– Ja sam pomno pratio rezultate Augzburga i video sam da ne igraju tako dobro kao prošle godine. Ipak, ne smemo da potcenimo jedan tim iz Bundeslige. Dobro znamo da su u Nemačkoj svi klubovi vrhunski organizovani i mi sa maksimalnim respektom ulazimo u taj meč – oprezan je Brašanac.

Partizan je u dosadašnjem toku sezone pokazao dva lica. Jedno u Evropi, drugo u domaćim okvirima. Utisak je da je „evropski Partizan“ znatno bolji „od onog“ koji se takmiči u Superligi Srbije.

Darko Brašanac da deo razloga za takvu sliku jeste činjenica da gotovo svi domaći klubovi u susretu sa „Parnim valjkom“ kao po difoltu parkiraju autobus ispred svog šesnaesterca samo kako bi neporaženi napustili igralište.

– Možda neko objašnjenje zbog dobrih partija u Evropi ove sezone jeste to što svi klubovi iz Evrope žele da se nadigravaju sa nama. U domaćem šampionatu je neka druga priča, ekipe se zatvore u svoj kazneni prostor tako da nam je jako teško da pronađemo put do gola. Baš tako nam je bilo na mečevima sa Radničkim ili sa Radom. U Evropi se mnogo više igra fudbal, a nama to u ovom trenutku, izgleda, više odgovara – objašnjava reprezentativni vezista crno-belih.

Upravo iz tih utakmica u Evropi, ali i na osnovu svega prikazanog u dosadašnjem toku šampionata, može se zaključiti da kvalitet nije deficitarna kategorija u Humskoj. Ipak, rezultatska kriza je evidentna.

– Ja mislim da Partizan može jako dobro da igra na svim frontovima. Fale nam samo dva, tri dobra rezultata da malo spustimo pritisak i kupimo sebi mir. Mi smo svesni da možemo sa svakim rivalom da se nadigravamo zato smo i nagrađeni sa dobrim rezultatima u Evropi do sada – naglašava igrač crno-belih.

U crno-belom jatu nemaju nameru da se zanose pričama o tome „šta bi bilo kad bi bilo“ i još ne žele da razmišljaju o eventualnom evropsom proleću.

– Što se tiče nekog daljeg gledanja u Evropi, ići ćemo iz meča u meč, pa ćemo videti kako će se stvari razvijati. Naravno da ne razmišljamo o proleću, ima još puno da se igra – podvukao je u razgovoru za HotSport Darko Brašanac.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter