0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TRUJIĆ ZA HOTSPORT: Osećamo pritisak u svlačionici, svi znamo šta mediji pišu o nama

Objavljeno: 22.09.15 u 12:35

Fudbaleri Partizana nalaze se u centru pažnje javnosti u nekoliko poslednjih dana, a pre svega nakon serije loših rezultata u domaćem šampionatu.

Ekipa crno-belih u poslednjem meču Superlige odigrala je nerešeno 0:0 sa ekipom Radničkom iz Niša na svom stadionu u Humskoj.

Bio je to dovoljan znak navijačima da popale sve alarme i da hukom s tribina poruče upravi i treneru Milinkoviću šta misle o njihovom radu nedvosmislenim porukama da – treba da napuste klub.

Sve to, ne krije krilni napadač Partizana Nikola Trujić, ostavlja svoje posledice i otežava rad u tubornoj atmosferi.

– Svaki igrač u svlačinici zna da postoji pritkak, to se i vidi, jer se svaki dan piše o tome da li će trener ili neko iz uprave otići iz kluba… Na taj način bukvalno svaki naš dobar rezultat je pao u senku – ističe Trujić.

A Partizan je ove sezone krenuo prilično kvalitetno i dobrih rezultata je bilo. U kvalifikacijama za Ligu šampiona pala je Steaua, a potom je razočarenje sačekalo iza ćoška, pošto je BATE uspeo da se plasira u grupnu fazu zbog gola u gostima.

– Rekao bih da je sve krenulo nizbrdo baš posle protiv BATE Borisova… Nije bilo potrebe za tolikim razočarenjem, malo nam je lošije krenulo u prvenstvu, ali treba naglasiti da svaki drugi, treći dan mi igramo meč i da smo non-stop po karantinima – naglašava Trujić za HotSport.

FOTO: StarSport
FOTO: StarSport

Upravo ovaj momak pokazao se kao džoker kluba, u meču sa Steauom je, ušavši sa klupe, zatresao mrežu, a identično je uradio i u Čačku kada je pored evro-gola imao i dve asistencije.

Ipak, sve to mu nije donelo veću minutažu na terenu, a kako kaže, za loše igre niko u Partizanu ne traži bilo kakav alibi.

– Naravno da ne tražimo opravdanja za dosadašnje rezultate. Ja bih, naravno, voleo više vremena da provodim na terenu. Ipak, trener je taj koji treba da rotira igrače i da oseti kad je koji od nas najraspoloženiji za igru. Ja po sebi znam i imam osećaj da, kada dobijem šansu, mogu da je iskoristim. Tako je do sada bilo. Tako bilo i u Čačku i protiv Steaue. Posle toga se nisam ni skidao ni na jednoj utakmici. Ne bih da ulazim u to, na meni je da treniram i da sačekam svoju šansu. – iskren je Trujić.

Zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom samo je privido veliki. Iako dvocifrena prednost tima iz Ljutice Bogdana deluje impresivno, crno-beli će u susretu sa Radom imati priliku da minus „skrešu“ na podnošljivih -7. 

Uz to promenjen sistem takmičenja od ove sezone sam po sebi „briše“ bodovnu razliku u plej-ofu. Svestan toga je i Trujić.

– Spremoamo se za meč sa Radom jer želimo da okrenemo neki novi list. Ipak, svi vidite da se dešava, kakav pritisak je na nama, a u takvim uslovima, verujte, nije nimalo lako raditi – kaže Trujić i dodaje:

– Mi jesmo pružili nekoliko loših partija u domaćoj ligi, ali stvarno mislim da nema potrebe za tolikim teretom koji nam se stavlja na leđa. Ove sezone postoji i plej-of u kojem će biti i derbi, pa razlika nije nedostižna. Šampionska trka je duga, možda može i Zvezdi da krene loše, možda i oni mogu da kiksnu i da uđu u crnu seriju – ističe Trujić.

Kada je reč o utakmici sa Radom, krilni igrač „Parnog valjka“ kaže da među dvema ekipama nema nepoznanica.

–  Ekipu Rada dobro znamo, kao u ostalom i svaku drugu iz našeg takmičenja. Oni su osokoljeni zbog dobre igre i rezultata u Novom Sadu. Nikako se ne treba opuštati protiv njih jer znaju da igraju kvalitetno na kontre pa treba biti oprezan – podvukao je Trujić u razgovoru za naš portal. 

Partizan će ugostiti Rad u sredu od 18:30 sati na svom stadionu u Humoj.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter