6
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

LIGA EVROPE: Oumaru i Žile heroji, Partizan pobedio u grupnoj fazi LE posle šest godina! (VIDEO)

Objavljeno: 17.09.15 u 22:58

Fudbaleri Partizana pobedili su ekipu AZ Alkmara rezultatom 3:2 (2:1) u prvom kolu Lige Evrope. 

Heroj u pobedi crno-belih bio je dvostruki strelac Abubakar Oumaru u 11. i 40. minutu, Živković je pogodio u nadoknadi vremena, dok su strelci za goste bili Van der Linden u 34. i  minutu. 

Pred poluprazanim tribinama stadiona Partizana, crno-beli su došli do prve pobede u Ligi Evrope još od 16. decembra 2009. godine kada je takođe u Humskoj pao Šahtjor (1:0). 

Crno-beli su ofanzivno krenuli od prvog minuta i iz gotovo prve prave prilike došli do vođstva. U 11. minutu Andrija Živković je odlično izveo korner sa leve strane, a Abubakar bio najviši u skoku i sjajnim udarcem poslao loptu u mrežu. 

Ipak, nakon vođstva, Partizan se nesvesno povukao na svoju polovinu, gosti su imali blažu inicijativu što su iskoristili u 34. minutu. 

Holanđani su iz svog prvog ulaska u šesnaesterac crno-belih, došli su do izjednačenja posle slabe reakcije odbrane Partizana.

Nakon prekida sa leve strane, usamljeni Jansen je sa druge stative glavom prosledio loptu kroz čitav peterac i nekoliko fudbalera Partizana, a na drugoj strani Van der Linden je sam kao duh lako pogodio mrežu. 

https://www.youtube.com/watch?v=aFRZP-3U348

Na sreću crno-belih, sjajni Abubakar Oumaru je posle samo pet minuta još jednim efektnim pogotkom ponovo doneo prednost Partizanu. Vulićević je centrirao sa desnog boka, a Kamerunac je iz prve pogodio levi ugao za 2:1. 

https://www.youtube.com/watch?v=OXxV5Zzpc5g

U nastavku igre, Partizan je igrao znano opreznije i što je najvažnije držao je protivnike daleko od opasne zone. AZ Alkmar je do prve prilike došao tek sredinom drugog poluvremena, kada je Brežančić centrirao sa leve strane, a Jansen šutirao iz prve preko gola. 

Trener gostiju je odlučio da sve karte baci u napad, pa je ubrzo izvršio sve tri izmene, a u igru su ušli De Souza, Muren i Tanković.  Na drugoj strani, Zoran Milinković je Ivana Šaponjića zamenio Božinovim. 

Gosti su u 77. minutu znatno olakšali posao Partizanu, pošto je Huperts zaradio drugi žuti karton i direktno isključenje. 

Tri minuta kasnije Abubakar Oumaru je nezgodno pao na levu ruku, ali na sreću nije se ozbilnije povredio. Milinković nije želeo da rizikuje, pa je izveo Kamerunca iz igre, a njega je zamenio Saša Ilić. 

Na 3:1 povisio je Andrija Živković u 89. minutu kada je izbegao ofsajd zamku, pobegao čitavoj odbrani gostiju i rutinski pogodio prvi ugao za veliku pobedu Partizana.

Konačnih 3:2 postavio je Henriksen u poslednjim trenucima utakmice preciznim udarcem sa 18 metara.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Partizan – AZ Alkmar 3:2 (2:1)
Strelci: Oumaru 11, 40, Živković 89 – Van der Linden 34, Henriksen 90
Gledalaca: 12.000

Partizan (4-3-3): Ž. Živković – Vulićević, Balažic, Fabrisio, Leković – Brašanac, Babović, Jevtović – A. Živković (Ninković 89), Oumaru (Saša Ilić 83), Šaponjić (Božinov 66). 

AZ Alkmar (4-2-3-1): Ročet – Johanson, Van der Linden, Guveluv, Brežančić – Van Overem (De Souza 63), Henriksen, Rienstra – Haje (Tanković 73), Jansen (Muren 73), Huperts.

[/stextbox]

0
0

6 Komentara

  1. Ne znam dokle ce vise vedeta sa brojem 10 cije mi se ime gadi da spomenem igrati u Partizanu.protiv njega se mora pokrenuti peticija za odstranjivanje iz tima.
    Znam da mu tata daje Kizi platu,ali ovo je vise stvarno sramota.Toliko nam usporava igru da je to neverovatno.Tacno bi se ubio kad ga vidim da izgubi loptu i onda mlatara onim rucicama.Najradije bi mu one rucice nacepao za potpalu.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ova pobeda nece zamazati oci PRAVIM NAVIJACIMA SVETINJE, kao sto „poraz“ od devastiranog kluba nije bitan ako se uzme u obzir plej of, ALI NACIN NA KOJI SMO IZGUBILI, SA TOTALNO POGRESNOM, NAMERNO LOSOM TAKTIKOM OD STRANE „TRENERA“ POSLUSNIKA-UPRAVE PO ZADATKU U IKONI SRPSKOG FUDBALA-PARTIZANA, KAO I OCAJAN I NIKADA GORI PRELAZNI ROK SA VEC „VIDJENIM“ POJACANJIMA, VREDJA INTELIGENCIJU ELITE SRBIJE-GROBARA!! NAZADNJACKA UPRAVA NAPOLJE !!! TOTALNI BOJKOT HRAMA DOK „DIRIGOVANA UPRAVA“ KOJA VODI PARTIZAN NA MARGINU I U DEVASTIRANJE, DA SE IZJEDNACIMO SA UGASENIM KLUBOM SA MRAKane !!! STOP CIGANIZACIJI SRBIJE !!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Definitivno Partizan nema odbrambeni bedem–liniju. Vuli’cevic, pao u formi nema njegovih prodora i centarsuteva,Lekovic posebna prica, odstranili su Nemanju Petrovica, decko mozda i nema kvalitet za klub kakav je Partizan ali je momak igrao srcem i veoma borben i odan Partizanu, Zivko golman na momente zablista ali tako ume da ga us.re, da ne moze ni dunav da opere, Primamo golove iz kikseva, dokle vise, Imamo igraca vise –branimo se , ZASTO — pitanje za trenera— ****Kizu vinjak***Nema na klupi Trujica, malog Lukica, zasto. Ima li nameru i me li konacno trener partizana da unapredi igru tima ida tim lici na ekipu i konacno pocne da igra fudbal i pobedjuje ili ce mo da licimo na raspalu bandu.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ko sve prima platu u crvenom bankomatu?

    Božinov , Fabricio otete pare, Babun sramota fudbala, Ninković, Golman ista grupa

    Svaki meč sa 5,6 igrača igramo

    Sve se dogovorili u detalj

    Abubakar, Vulićević i Brašanac mogu da biraju super klubove

    Žile ima još puno da sazreva još je mlad a kvalitet neosporan

    Centaršut i korner ko da ne vežba. Peterac??
    Bolji golman čisti sve.

    Kad ih gleda čovek ko da su ih skupili na ulici

    Program održavanja lošeg fudbala

    Jeftino i mlado prodaj
    Skupo i staro plati

    0
    0
    Odgovori
      • Žao mi koliko su srbi naivan i glup narod
        Ni kad pročitaju ne razumeju

        Ja sam stari grobar ali vidim i razumem
        A fudbal da ne poznajem ne bi imao analizu
        Grobari 1966

        Svako dobro do boljeg nekog društva i boljeg sportskog društva sa drugim imenom kao BSK
        Sad smo FK Jadnik i hebu nas kao mi nekad komšinicu jer smo njihovo vlasništvo

        „Ubi nas neznanje“
        Sveti Nikolaj Velimirović

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter