5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILINKOVIĆ: Svi smo mi navijači Partizana… Pritisak? Izdržaću!

Objavljeno: 16.09.15 u 13:18

Trener Zoran Milinković govorio je o nekoliko tema na konferenciji za novinare pred duel sa AZ Alkmarom u Ligi Evrope.

Mnogo više kritika nego ranije Milinković je dobio posle poraza u 149. ‘večitom’ derbiju od Crvene zvezde, kada je pokušao sa postavkom igre i sastavom koji nije uigravao u prethodnom delu sezone, sa Abubakarom Oumaruom u samom špicu napada.

– Očekivao sam da će promena formacije biti iznenađenje i da ćemo njom pokušati da napravimo prevagu, ali više je nego očigledno da sam pogrešio u toj ideji. Protiv AZ Alkmara ćemo se vratiti modelu 4-3-3, uspostavljenom letos. Sa ove distance čini mi se da bi bilo bolje da smo na isti način igrali u derbiju, ali moja procena nije bila dobra – rekao je Milinković.

Novinare je zanimalo kako se bori sa novonastalom situacijom i pritiskom, a on je odgovorio vrlo kratko:

– Ja ću izdržati.

Mnogo se prethodnih dana spominjala njegova smena i dolazak novog trenera Nebojše Gudelja, ali Milinković se trudi da sve misli usmeri samo na narednu utakmicu.

– Verujte da sam samo fokusiran na ono što radim, na tim i utamicu. Ne bih išao van tog okvira. I do mene dolaze svi neprijatni momenti, a trebalo bi ih prevazići. Ne bih komentarisao zašto je stav javnosti ovakav, ali mislim da smo ispunili ciljeve koje je klub pred nas postavio pred početak sezone. Ovo su isti oni igrači koji su eliminisali Steauu, ostvarili finansijsku dobit za klub, bez obzira na to ko šta piše i kako ocenjuje. Verujem u ovaj tim i u ove fudbalere, imaju dosta potencijala, a u danima koji dolaze pokazaće da su pravi – objasnio je trener Partizana.

Atmosfera u timu, pak, nije na zavidnom nivou. To je potvrdio i sam šef stručnog štaba.

– Dobra je, ali nije onakva kakva bi trebalo da bude. Ne mogu da kažem da je atmosfera kao ranije, jer je ambijent drugačiji kad se pobeđuje, međutim, pričali smo dosta, smatram da će momci reagovati baš kako navijači žele. Svima nam je teško pao poraz u derbiju, mi jesmo profesionalci, ali imajte u vidu i da smo navijači Partizana – zaključio je Zoran Milinković.

0
0

5 Komentara

  1. kaze trener..citiram/mislim da smo ispunili ciljeve koje je klub postavio pred pocetak sezone…da li su ti ciljevi da se ne plasiramo u lg sampiona,da izgubimo od pazara,vojvodine,zvezde..i sutra ce az da nas pocisti…pa ovaj covek nije normalan sta izjavljuje,on i to ne zna…

    0
    0
    Odgovori
  2. Ne ložite se, evro navijači.
    Kad budete gledali Partizan protiv Mladosti i Voždovca vaš jadan glas će možda imati kakvu težinu.

    Podrška Kizi i igračima

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter