10
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Odličan derbi pripao Zvezdi, Vijeira postigao jedan od najlepših golova u istoriji srpskog fudbala! (VIDEO)

Objavljeno: 12.09.15 u 19:56

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Partizana rezultatom 3:1 (1:1) u velikom 149. “večitom“ derbiju.  

Junak u pobedi crveno-belih bio je napadač Ugo Vijeira koji je postigao dva spektakularna pogotka u 26. i 49. minutu, dok je treći pogodak dao Katai u 55. minutu. Strelac za Partizan bio je Alen Stevanović u 45. minutu. 

Nakon ovog derbija, Zvezda je ostala lider na tabeli sa osam bodova više od Partizana, koji ima i meč manje. 

Zvezda je počela ofanzivno od samog početka i bila bolji rival u uvodnom delu meča. Crveno-beli su pritiskali poslednju liniju timu Partizana, a prvu šansu imao je Katai kada je pobegao odbrani crno-belih i iskosa sa desne strane šutirao pored gola. 

Na drugoj strani u prvoj šansi našao se Andrija Živković, ali je iskosa sa desne strane šutirao direktno u Kahrimana. 

Dobru igru, Zvezda je krunisala u 26. minutu kad je Plavšić sjajno snimio i proigrao Vijeiru koji je pobegao odbrani Partizana i maestralnim lob udarcem matirao Živkovića.  

https://www.youtube.com/watch?v=Rh26Mo-wcG8

Crno-beli su morali da zaigraju ofanzivnije, a prvu pravu veliku priliku propustio je Alen Stevanović u 43. minutu kada je posle duplog pasa sa Abubakarom ostao sam na petercu, ali je šutirao daleko preko gola. 

Ipak, samo dva minuta kasnije, Stevanović se iskupio pogotkom za 1:1. Babović je proigrao Stevanovića koji je utrčao između dvojice štopera i lepo šutirao u dalji ugao.  

https://www.youtube.com/watch?v=l4eyuz7JFr4

Početak drugog dela igre u potpunosti je pripao crveno-belima. U 49. minutu Ugo Vijeira je postigao jedan od najlepših pogodaka u istoriji “večitih“ derbija. On je primio loptu petom na skoro 30 metara, a potom raspalio po njoj spoljnim delom stopala i pogodio od prečke sam gornji desni ugao. 

https://www.youtube.com/watch?v=CsapmoCbIOs

Samo pet minuta kasnije, Zvezda je povisila prednost na 3:1. Katai je uneo loptu sa levog boka, došao na nekih 18 metara i potom preciznim udarcem pogodio donji desni ugao za 3:1 nakon čega je usledila bakljada na južnoj tribini i višeminutni prekid. 

https://www.youtube.com/watch?v=KYf_BSI4jlU

Nakon ubedljivog vođstva, crveno-beli su se očekivano povukli, a Partizan je u potpunosti preuzeo inicijativu. Zoran Milinković nije imao mnogo izbora, u igru je momentalno uveo Božinova umesto Stevanovića, a nešto kasnije i Jevtovića i Ninkovića umesto Babovića i Ilića. 

Crno-beli su imali dve ogromne prilike da se vrate u meč, ali je Abubakar bio tragičar. Najpre je ispred njega istrčao Kahriman i u poslednjem momentu izbacio loptu, da bi potom Kamerunac ponovo izašao sam pred gol, ali je šutirao pored stative. 

U finišu utakmice u igru je ušao i Aleksandar Luković na veliko oduševljenje domaćih navijača. 

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 3:1 (1:1)
(Vijeira 26, 49, Katai 55 – Stevanović 45)

Stadion: Rajko Mitić;
Sudija: Milorad Mažić

Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman – Petković (Luković 85), Pavićević, Jovanović, Ibanjez – Donald, Grujić – Plavšić (73), Katai, Srnić – Vijeira (Sikimić 67);

Partizan (4-2-3-1): Ž. Živković – Vulićević, Balažic, Ćirković, Leković – Brašanac, Babović (Ninković 84) – A. Živković, Ilić (Jevtović 73), Stevanović (Božinov 63) – Oumaru

[/stextbox]

0
0

10 Komentara

  1. Prvo da čestitam ZVEZDI NA POBEDI. Stvarno nisam verovao da je trener Partizana toliko glup- i sklon eksperimentisanju. Hteo je da on bude glavni u derbiju, da se njegove ideje slave. KojI trener ubacuje dva nova igrača, koji nisu ni jednu utakmicu odigrali za taj tim, koji trener menja kompletnu koncepciju igre za jako vaznu utakmicu za partizan. koji bi trener rizikovao i umesto da ima dva brza krila i Šaponjiča u sredini, on postavi u špic napada Abua koji je izuzetan kada je na levoj strani, a zbog svoje brzine je i brzoplet.Za partizan još ima šanse, ali mora pod hitno smeniti trenera. Ako mu se neko meša u posao.treba ga smeniti što to dozvoljava,ako ne onda trba da ide zbog toga što je zalutao u trenere.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovom utakmicom smo dokazali ko je mnogo kvalitetniji.Ja to pišem u komentarima već dugo,jer fudbal poznajem i imam ga u malom prstu,vidim i ono što 90%ne vide,pogotovo tastatura grobarčići,koji loptu nisu ni šutnuli.Nadam se samo da će onaj,debil do koske,što se javljao na svaku vest sa nebuloznim komentarima i njegovi sledbenici da se zavuku u svoje mišje rupe i da neće do kraja prvenstva da se oglase jer se ŠAMPION VEĆ ZNA A TO JE ZVEZDA.

    0
    0
    Odgovori
  3. Nelogičan naslov?! Kažete „odličan derbi“ a pišete da je Partizan bio slab?! Sada ćete da pišete o nekoj „odličnoj taktici“ Božovića, a golovi su bili individualne majstorije i katastrofalne greške golmana Živkovića. Nemojte reći da je on rekao Vijeri kako da šutira, u kojem minutu i kojom nogom?! Da su Oumaru (dva puta) i Stevanović imali gram sreće kod onih 100% šansi druga bi pesma bila.
    Ali idemo dalje, dugo je prvenstvo i plejof će biti brutalna realnost.
    Ovoga puta čestitke Zvezdi na zadluženoj pobedi. Fortuna je bila na njenoj strani!

    0
    0
    Odgovori
  4. Tri gola hocu ja.. Necu jedan necu dva… Nista manje necu je TRI su za srecu.. 3 gola hocu ja.. Nadoj sreci nema kraja crno beli nam li“u jaja… Bravo Zvezdoooo

    0
    0
    Odgovori
  5. Namestio TOLE!!!!Namestili VUCIC,CIA,BIA,COVIC I ARAPI!!!Mali purgeri su danas ponizeni,demolirani i oduceni od fudbala zajedno na celu sa svojim preskupim pojacanjem cija godisnja plata iznosi 500000 evra.Ne moze se parama protiv planetarnog sampiona,bolje se vi drzite kupa sajamskih gradova jer za bolje i niste!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter