9
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DARKO BRAŠANAC ZA HOTSPORT: Ne osećamo pritisak zbog bodovnog deficita, pa mi smo šampioni i igramo Ligu Evrope

Objavljeno: 08.09.15 u 11:30

Dugo su navijači Partizana čekali da bi na pravi način videli ono o čemu su gotovo svi srpski mediji pisali pre nekoliko godina. Talenat Darka Brašanca.

Mladi vezista crno-belih u finišu prošle i na startu ove sezone izdvojio se kao jedan od najboljih igrača u rotaciji trenera Zorana Milinkovića.

Nagrada je stigla u vidu poziva selektora Radovana Ćurčića i debija za A tim „Orlova„. Međutim, obaveze prema nacinalnom dresu za Darka Brašanca već su odložene u fioku uspomena i mislima se okreće ka novim izazovima na klupskom nivou.

A novi izazovi donose i najvažniji meč srpskog fudbala, 149. večiti derbi sa Crvenom zvezdom.

Brašanac u razgovoru za HotSport ne negira dobro poznate stvari: da se pred svaki derbi u vazduhu oseća „ono nešto posebno“, da je taj meč različit u odnosu na svaki drugi te da pobeda nad večitim rivalom ne donosi samo tri boda, već i posebne draži. 

– U derbiju se uvek oseća neka euforija, a to sve kreće na dan pred derbi. Nije to neki osećaj treme već svi mi, igrači, jedva čekamo da počnemo da igramo, da izađemo na teren i osetimo sve to – kaže Brašanac.

Kao što je navedeno, po fudbalskim krugovima već izvesno vreme uz ime Darka Brašanca „lepe“ se i epiteti u superlativu. Razlog za tako nešto, bez dileme, jeste sjajna forma u kojoj se ovaj 23-godišnji momak nalazi i lakoća sa kojom izlazi na kraj sa protivničkim defanzivcima.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Vezista „Parnog valjka“ ne krije radost zbog poziva u A tim fudbalske reprezentacije Srbije i nada se da će mu poziv u nacionalni tim poslužiti kao odskočna daska u pružanju još boljih partija.

– Sigurno me je motivisalo i to što sam pozvan u A reprezentaciju. To je jedno iskustvo više za mene, naravno da ono podiže samopouzdanje svkakom igraču. Za mene je nastup u nacionalnom dresu nešto posebno, a to je i dokaz da sam u dosadašnjem karijeri radio dobro, da sam išao u pravom smeru i nameravam da zadržim taj kurs – ne krije Brašanac.

Dugo su navijači crno-belih čekali da „proradi“ Brašanac koji je tokom karijere put do standardnog prvotimca kluba iz Humske krčio na teži način, uput išavši na pozajmicu i u Smederevo.

Ipak, u poslednjih godinu dana stvari su prosto „kliknule“ i turbine ovog neumornog igrača su se zagrejale do maksimuma.

– Sada se sve nekako poklopilo u poslednje vreme. I sama uloga na terenu i poverenje trenera. Dobio sam na iskustvu i igračkoj zrelosti. Uz to su se poklopili i dobri rezultati kluba, ušli smo u Ligu Evrope, osvojli smo titulu, pa sam zadovoljan kako igram i daću sve od sebe da tako nastavim. Dobio sam poziv za A tim, tako da nema razloga da se osećam drugačije – kaže Brašanac.

Partizan u „večiti derbi“ ulazi 3. pozicije tabele Superlige i sa pet bodova deficita u odnosu na crveno-bele. Međutim, ta činjenica ne stvara dodatno opterećenje izabranicima Zorana Milinkovića.

– Ne osećamo pritisak jer smo pet bodova u minusu. Svesni smo da imamo i utakmicu manje, a tek je prošlo sedam kola za nas. Ostalo je još mnogo mečeva do kraja šampionata, mnogo bodova je u opticaju. Naravno, pritisak uvek postoji kada igraš u Partizanu, ali, tako je pred svaki meč, pa i pred derbi. A zbog bodovnog deficita stvarno nemamo nikakav dodatni pritisak – iskren je Brašanac.

Meč 9. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana igra se 12. septembra na stadionu „Rajko Mitić“ s početkom u 18:00 sati.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Kada je u pitanju prognoza rezultata, Brašanac je odlučio da je u širokom luku zaobiđe. Ipak, Grobarima obećava da će igrači u crno-belim dresovima ostaviti i poslednji molekul znoja na travi stadiona „Rajko Mitić„. 

– Nisam neki dobar prognozer pa ne mogu da predvidim tačan rezultat. Naravno, mi ćemo ići na pobedu, ući ćemo u utakmicu kao i svaku drugu. Ono što ja mogu da obećam našim navijačima jeste da ćemo dati sve od sebe i da ćemo izginuti na terenu, a verujem da će to biti dovoljno za trijumf – optimista je Brašanc.

[/stextbox]

0
0

9 Komentara

  1. Samo napred DB, pobeda protiv musavih i zaostala tekma, i nas Partizan na svom prirodnom PRVOM mestu !!! Sinovima bludnice nece se ostvariti ocekivani san, SAMPION JE OPET-PARTIZAN-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Vracaj se pod hitno u Lazu…trazete te vec dva dana.Zakasnio si sa produzenog vikenda a nastavljas sa nebulozama i retardiranim komentarima.Moras svoje sledovanje leka da popijes,kao sto ce tvoja bruka Srbije da popije od Zvezde u Subotu.

      0
      0
      Odgovori
  2. Znamo kako ste postali sampioni a i kako ste dosli do LE.,tako da…mozes da se hrabris,koliko hoces ali Zvezda ima za klasu kvalitetniji tim i pojedince,tako da bi sve ispod 2-3 razlike u njenu korist,smatrao neuspehom.

    0
    0
    Odgovori
    • Verovatno taj osećaj neuspeha imaju i tvoji roditelji kada vide kako si pametan ispao…
      Sa druge strane znam da znaš kako smo postajali šampioni, jer ste redovno pazarili packe u međusobnim susretima, izuzev ako niste prodavali tekme!? A znam i da znaš kako smo došli do grupne faze LE, i ranije LŠ… Verujem da nisi propustio ni jednu tekmu godinama unazad… Ljubav je to… 😉 Šta drugo da gledaš? Keirat? Ili da ideš po svlačionicama sa Tvorzom da šamaraš kako bi izborio regularan tok tekme i podigao kvalitet za „klasu“? Jedva čekam miran i tih portal posle 12. Kada se vratite nazad u rupe iz kojih ste izgmizali…

      0
      0
      Odgovori
      • Tvoji su roditelji,verovatno gledali crtani film,dok su te pravili takvog vickastog a garant si i dete ometeno u razvoju,citajuci komentar.Dobro znam,kao i svi normalni,kako ste osvajali titule.Po 6-7 burazerskih klubova u ligi i startukete sa 36 ili 42 bodova prednosti a na ostale tekme vam sudije zavrse,po Toletovom nalogu.Tukla vas je Zvezda po 3 puta za mesec ipo dana,sto nema ni izmedju zgrada,kad se igra.Tako ste i u LE prosli,zahvaljujuci sudiji koji je isterao igraca Steaue na pravdi Boga a do tada su vas razvalili.Pominjes neku LS od ranije,gde ste sluzili za gol razliku,kao i uvek u Evropi a ne pominjes OD RANIJE,kad je neki velikan iz komsiluka osvojio tu Evropu i svet.Pamcenje te samo selektivno sluzi,izgleda.
        P.S. Takodje,jedva cekam da prodje 12.Septembar i da ne izadjete vise iz misjih rupa,kad vas budemo demolirali.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter