3
Fudbal

FOTO: STARSPORT

RADOVAN ĆURČIĆ: Da pokažemo prave vrednosti i napravimo tim za Rusiju!

Objavljeno: 02.09.15 u 11:37

Uoči nove akcije, selektor fudbalske reprezentacije Radovan Ćurčić govorio je očekivanjima pred više prijateljske duele sa Jermenijom i Francuskom.

– Želimo, pre svega, da na kraju kvalifikacija popravimo utisak i da istovremeno odredimo personalnu bazu za naredni period. To su dva naša primarna cilja u ovom trenutku – rekao je Ćurčić.

Objasnio je i šta je mislio pod ‘određivanje personalne baze’:

– To iziskuje proveru nekih mlađih fudbalera za koje smatramo da su budućnost srpskog fudbala. Red je da damo priliku nekim talentovanim momcima da iskažu svoj potencijal i u ‘A’ reprezentaciji, kao što su to učinili u omladinskoj i mladoj selekciji – objasnio je selektor.

U timu je dosta debitanata, mladih igrača, omladinaca sa Novog Zelanda. Selektor kaže da je ‘sveža krv’ bila preko potrebna i da se već sada razmišlja za budućnost i kvalifikacije za Mondijal u Rusiji.

– Svetski prvaci iz Novog Zelanda, prvaci Evrope iz Litvanije i učesnici Evropskog prvenstva u Češkoj zaslužuju da dobiju šansu i u ‘A’ timu. Nama je potrebna sveža krv i drugačiji pristup obavezama u reprezentaciji.

– Mi već sada moramo da mislimo i na ono što nas očekuje za godinu dana kada počinju nove kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji. U tom novom takmičenju mi treba da pokažemo stvarne vrednosti i iskažemo sav potencijal srpskog fudbala – istakao je Ćurčić.

‘Orlovi’ u petak igraju 100. meč od osamostalenja Srbije i to protiv Jermenije u Novom Sadu. Taj duel će se igrati bez prisustva publike, zbog kazne od strane UEFA posle utakmice sa Albanijom.

0
0

3 Komentara

  1. Mrdja je golgeter,a Pavle Ninkov je igracina koji kida na svojoj poziciji kao Ibanjez.A ti posto se apsolutni nepoznavalc naseg fudbala,jer je taj Ninkov pozivan u nac. tim.Ti si bolesnik koji je ocigledno glodar,dok ja pisem o nacionalnom timu.Jer vi ste bolesnici koji bi radije dosli na utakmicu sa Hrvatskom,i da navijate za njih,jer u nasem timu ima zvezdasa.Ne zasluzujes ni sekunde paznje,jer vec znam ko si,jer menjas svaki dan naziv, grobaru do ‘koske’.

    0
    0
    Odgovori
  2. Godinama menjamo selektore i sve vise propadamo.A igraci isti svaki put.Sto znaci da nije problem u selektoru vec u igracima.Kosarkasi su godinama isti pa osvajaju sve redom,a menjaju selektora takodje.Sve je jasno ovde.Godinama Tosic,Kolarov,Petrovic i td.Dajte Antonova,Pavle Ninkova,Mrdju golgetera,ma igraca boljih od sadasnjih.Bruka

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter