27
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDINIH 12 POJAČANJA: Velika kupovina za male pare i na rate (ANKETA)

Objavljeno: 01.09.15 u 08:20

Zavesa na transfer pijacu je spuštena, Crvena zvezda je sa 12 novih igrača prednjačila u kupovini, a HotSport će pokušati da analizira novajlije koje su stigle na stadion „Rajko Mitić“.

Pitanje koje se najviše postavljalo u prethodna dva meseca bilo je otkud Zvezdi pare za silna pojačanja, a dug joj iznosi 39 miliona evra? Odgovor je jednostavan, većina od 12 pojačanja je na naš najveći stadion stiglo kao slobodni igrači, to jest bez obeštećenja, dok je ostatak doveden na dogovor sa drugim klubovima, procentima od njihove kasnije prodaje (kao što je Jagodina zaradila 900 hiljada evra od prodaje Predraga Rajkovića). Crvena zvezda je bila veoma aktivna tokom prelaznog roka i dovela je 12 pojačanja od čega šest stranaca i šest domaćih fudbalera. Bilo je tu pravih pogodaka, bilo je i promašaja, a ima i momaka koji bi tek u narednim mesecima mogili da pokažu sav svoj kvalitet. HotSport će pokušati da analizira sva pojačanja koja su stigla na stadion „Rajko Mitić“.

Prvo i najvažnije pojačanje je stiglo na klupi gde je početkom juna Nenada Lalatovića zamenio iskusni stručnjak Miodrag Grof Božović, koji se kasnije najviše pitao oko dovođenja novih igrača uz sada odlazećeg sportskog direktora Zvezdana Terzića i potpredsednika Slavišu Kokezu. Tim je sastavljan do poslednjeg dana prelaznog roka, a Crvena zvezda je u Ligi Evrope izbačena u prvom kolu kvalifikacija od Kairata iz Kazahstana, ali je posle osam odigranih kola u Superligi prva sa 20 osvojenih bodova. Čini se da su pojedina pojačanja stigla ranije Crvena zvezda bi i u Evropi imala nešto zapaženiji rezultat.

IDAN VERED

Izraelac je u Crvenu zvezdu stigao kao slobodna igrač i zamena za Darka Lazovića. Crveno-beli nisu potrošili ni dinara na ovaj transfer, Vered je odigrao dobar prvi meč protiv Kairata u Ligi Evrope, Kazahstanci hteli da ga kupe za milion evra, a potom je „nestao“. Miodrag Božović mu je pružao šansu, menjao ga, a Izraelac se u život vratio u nedelju u Lučanima kada je posle sjajnog prodora zatresao mrežu. Ocena je da Vered nije pokazao sav potencijal, ali da bi mogao da bude dobro pojačanje za Crvenu zvezdu.

(Izvor: YouTube/Rudyvgd2)

BRUNO MATOS

Brazilac je na Marakanu stigao kao jedan od najboljih igrača Novog Pazara prethodne sezone. Igra na krilnoj poziciji i poseduje dobru tehniku. Zvezda je Bruna Matosa platila 100 hiljada evra, došao je krajem juna, ali je za dva meseca odigrao svega 15 miinuta protiv Radničkog iz Niša. Sve vreme kuburi sa povredama, te navijači Crvene zvezde sigurno nisu presrećni dolaskom Brazilca.

ALEKSANDAR KATAI

On je starosedelac na stadionu „Rajko Mitić“. Prošle sezone je stigao u Zvezdu kao pozajmljeni igrač iz Olimpijakosa, a ovog leta je prešao kao slobodan igrač. Reč je o velikom pojačanju, što je i dokazao sa četiri gola i dve asistencije na sedam prvenstvenih mečeva.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

ZORAN RENDULIĆ

Došao je kao slobodan igrač iz Čukaričkog sa kojim je imao brilijantnu sezonu. Stigao je kao jedno od prvih pojačanja, igrao je u dvomeču sa Kairatom posle čega je izgubio mesto u timu. Uprava je ocenila da „pogrešila“ i htela je Rendulića da pošalje negde na pozajmicu što je on odbio. Reč je o iskusnom štoperu, ali za sada nije iskoristio svojih pet minuta i u drugom je planu kod trenera Božovića.

HUGO VIJERA

Portugalac je bio velika želja Miodraga Grofa Božovića. Od kada je došao standardan je član prve postave, ima minutažu, ali ruku na srce ne blista. Kao napadaču potreban mu je veliki broj prilika da bi postigao gol. Na šest utakmica u prvenstvu postigao je jedan gol i nad njim je napravljen jedan penal. Radi se o odličnom dribleru i brzonogom špicu, ako mu proradi realizacija mogao bi da bude dobro pojačanje.

LUIS IBANJEZ

Kratko i jasno – pun pogodak! Zvezda ga je dovela kao slobodnog igrača i brzo je postao vođa tima, miljenik navijača. Borben i srčan zaslužio je laskavo priznanje najvećeg pojačanja crveno-belih. Postigao je dva gola protiv Čukaričkog i „upisao“ asistenciju, nažalost se povredio i odmah se videlo koliko nedostaje. Bivši dfanzivac Dinama iz Zagreba biće veliko pojačanje Zvezdi u borbi za titulu. 

(Izvor: YouTube/Visekruna TV)

MIČEL DONALD

Neretko se na tribinama čuje „ko je prevario ovog da dođe u Zvezdu“. Još jedan pun pogodak uprave kluba. U igri Holanđanina prvo što se vidi jeste da je školovan fudbaler (ponikao u Ajaksu). Igra na poziciji zadnjeg veznog i ima ga svuda. Kvari protivničku igru, pomaže saigračima u napadačikim akcijama, a ume i da zapreti sa distance. Odigrao je tri meča i pokazao dosta, verujemo da je ovo pojačanje kakvo je potrebno velikanima kakvi su Crvena zvezda i Partizan.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

SRĐAN PLAVŠIĆ

Nadimak mu je subotički Mesi. Igra na poziciji krila i odlikuju ga dribling i brzina. Stigao je iz Spartaka, detalji ugovora nisu poznati, ali se predpostavlja da je reč o procentu od naredne prodaje. Plavšić je odigrao sedam mečeva za crveno-bele i ima jednu asistenciju. Reč je o talentovanom momku koji će dokazati da zaslužuje dres Crvene zvezde, ali da mu je potrebno vreme, jer mu je tek 19 godina.

VLADIMIR JOVOVIĆ

U Zvezdi je od aprila meseca, trenirao je sa klubom, ali zbog suspenzije kada je kao igrač Sutjeske udario sudiju nije mogao da igra mečeve. Trener Miodrag Božović je ocenio da mu je igrač takvog profila (krilo) potreban i posle isteka kazne potpisan je ugovor. Crvena zvezda je dužna da Sutjesci plati 50 hiljada evra na ime trening kompenzacije. O Jovoviću malo znamo, crnogorski reprezentativac će tek morati da se dokaže.

PREDRAG SIKIMIĆ

Iskusan napadač koji je u Rusiji sarađivao sa sadašnjim šefom stručnog štaba. Grof ga je doveo kako bi imao jednog „razbijača“ u špicu. Došao je iz Voždovca uz dogovor dva tima. Debitovao je u Lučanima i pokazao da će biti od velike pomoći mladim napadačima Crvene zvezde, pre svega tu mislimo na Luku Jovića.

SLAVOLJUB SRNIĆ

Zvezdino dete se vratilo kući poslednjeg dana prelaznog roka. Dugo su pregovarali Crvena zvezda i Čukarički i na kraju dogovorili da mladi reprezentativac Srbije se vrati na Marakanu za cifru od 350 hiljada evra plus 40 procenata od sledećeg transfera. Takođe, Zvezda će novac uplatiti tek onog dana kada Srnić napusti klub. Od krilnog napadača se očekuje mnogo, pogotovo ako se smatra „transfer bombom“.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

NEMANJA SUPIĆ

Golman je poslednji stigao na stadion „Rajko Mitić“. Došao je da bude zamena za Damira Kahrimana. Stigao je iz Voždovca posle odlaska Predraga Rajkovića u Makabi. Kao što smo već napisali trebalo bi da bude zamena za Kahrimana, ali ko zna…Ima reprezentativnu reputaciju, pošto je bio član BIH u vreme lada je selektor te zemlje bio Ćiro Blažević, a on branio za Javor. Došao je kao slobodan igrač.

Kada se sve sabere i pogledaju dosadašnji rezultati može se slobodno reći da je Crvena zvezda odradila dobar posao ovog leta kada su pojačanja u pitanju. Možda bi navijači rekli da je sastav na pojedinim pozicijama pretrpan, ali verujemo da iskusni stručnjak kakav je Miodrag Grof Božović zna zbog čega je to tako. Krajnju ocenu daće verna Zvezdina publika na kraju sezone…

Koje po vašem mišljenju pun pogodak Crvene zvezde?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

 

0
0

27 Komentara

  1. Matos je veliki drbiler,tehnicar,brz,fudbaler koji moze da bude najveca pretnja protivnicima.Moze da igra na poziciji krila i polu spica.

    0
    0
    Odgovori
  2. Donald je placen 50 hiljada i otkup ce kostati 150 ili 200 hiljada,a ceo tim zvezde za mesec dana nema vise od 500 hiljada,a ne 1,2 miliona

    0
    0
    Odgovori
  3. Naravno, počelo je spinovanje kroz medije. Crvena zvezda je preko noći smanjila dug sa 43 na 39 miliona eura. Niko ne zna kako, ali je smanjila. Za koji mjesec biće 35, pa 30 i do kraja sezone on će nestati kao što je bio slučaj sa ILR, FMP, CZD ili CZT, više ni sami ne znaju kako se zovu.

    0
    0
    Odgovori
  4. Hahaha,“Da Se Razumemo“: Vecu glupost nisam procitao od tvog komentara… Sta lupas,ceo prvi tim mozda ima platu od 1,2 miliona mesecno a i u to sumnjam a ti lupis da Vered,Vijeira i ostali stranci imaju god. platu od po 2.4 miliona €!

    0
    0
    Odgovori
  5. У Звезди су схватили да су квалификације за ЛШ ‘најлакши’ пут до европе ! Јер реално лакше је проћи до групе ЛШ него групе ЛЕ ! Сад сви услови постоје направљен је јак тим ! Навијачи прате екипу у великом броју ! Дакле изговора нема !

    0
    0
    Odgovori
  6. Razlika izmedju nas i grobara je sto mi ne krijemo dug kao oni, tako je bilo i u kosarci bili su „Gigant“ nikad nisu hteli da priznaju da su u dogovima i smejali se nama , a sta je sad? Tako ce isto biti i ovede za period od 2 do 5 godina 😉

    0
    0
    Odgovori
  7. Nevezano za transvere, svaki od ovih stranaca ima minimum 200k mesečno. Dakle samo nova strana pojačanja treba mesečno platiti 1.2 miliona eura. A gde su domaća pojačanja, starosedeoci, itd? A sve pare od sponzora su potrošene za 3-4 godine unapred na licencu za dve utakmice… Pa koga bre lažete? Da ima ovde iole jednog novinara, mogle bi naslovnice o pljački da se prave svaka dva dana…

    0
    0
    Odgovori
    • Znaci, moj pradeda je navijao za zvezdu 50 godina, I moji baba I deda isto 50 godina, moj cale 30 I ja 20 znaci sve ukupno zvezda postoji 150 godina. Ako racunamo kao ti ove milione mi smo najbogatiji klub u evropi. Da li znas mozda koliko prima mesecno Mica kosac I Pera semenkar?

      0
      0
      Odgovori
  8. I opet lep naslov ali nista nista otkrili sem da su dva ihraca placena i jedan dosao kao slobodan. Nema nista o vrednosti igra a. Kao dogovor dva kkuba,nezna se ugovor msm samo ciganske novine ovako pisu. Nema sanse da nisu iskesirali bar milionce a tu nastaje pitanje odakle milionce i jos ste naveli da je dug 39 milkica a pre mesec dana 42 milkice. Samo budala veruje u vase price o dobrom prelasku bez para. Lazete i sebe i pokusavate druge.

    0
    0
    Odgovori
  9. Matos je najbolji igrac i dribler.Ima slican stil igre kao Robben.I Vered je sjajan,on je tu da zameni Lazovica.Vijera,bolji od Jovica,Donald i Ibanjez odlicni.

    0
    0
    Odgovori
  10. Moram da cestitam rukovodstvu Crvene Zvezde na odlicno odradjenom prelaznom roku i dovodjenju ne dobrih vec odlicnih igraca.
    Imaju odlican tim,svaku utakmicu igraju sve bolje i bolje i ja kao navijac Partizana vec mogu da im cestitam na osvojenoj duploj kruni.Ovaj tim ima veliki potencijal i uz jos koje pojacanje ce se sledece godine sigurno plasirati u LS.Jos jednom svaka cast.

    0
    0
    Odgovori
    • Da ali Partizan je igrama u Evropi vec sada zaradio 5-6 miliona od Mitra su legla 2…a azilanti samo koriste bankomat u Nemanjinoj

      0
      0
      Odgovori
  11. Znate kad ce od prevare-kluba kakav je zvezda videti ovi pare—na pickov.an—onaj doktor prevario majku kad se trebao radjati rodio se na du.etu, te nece ove za pare —a kobajagi dali ostavke a svi zdusno rade prelazni rok —-ljudi moji sta je mafija —strasno, zato ce nas fudbal propadati a zvezda bi mogla daprebaci sediste u Podgorici dr. crnogorac , trener grof crnoku..ac, kapiten savo crnogorac . a-hajde u Crnu Goru —ovo je SRBIJA

    0
    0
    Odgovori
  12. Male pare?! Crnac je placen 400 000,Srnic 350 000(+procenat),Plavsic 200 000(+procenat)…a dugujes 50 000 000,pare od Gasproma otisle na licencu,u Evropi ispali jos u Maju…i vama je to malo?!

    0
    0
    Odgovori
      • Da ali Partizan je igrama u Evropi vec sada zaradio 5-6 miliona od Mitra su legla 2…a azilanti samo koriste bankomat u Nemanjinoj

        0
        0
        Odgovori
      • Mi zvanično dugujemo 12… Ali ok, kapiram da je tebi na sav taj vaš dug 10-ak gore dole, isto… Dok sa druge strane mi prodajemo igrače za dobar novac, igramo Evropu, itd… Dakle izvori prihoda… Šta nije jasno tardere?

        0
        0
        Odgovori
        • Pa ako poslujete tako dobro..otkuda vam dug od 15 m ..zvanicno , a nezvanicno je i 25m . A za razliku od Zvezde , nemate ni stadion ,ni bilo kakvu imovinu.. Isto ste pricali i za kosarku , pravite i prodajete igrace ,svi vam igraju za dzabe ,igrate EL ..pa preko noci trt Miruna..

          0
          0
  13. Zasto ne napisete koliko su placeni Donald, Vijera i Plavsic i kolike su godisnje plate za sve ove igrace i odakle ce to da plati klub koji duguje ne 39 kako ste napisali vec 50 miliona evra? To 11 miliona koje ste smanjili verujuci u Terzicev izvestaj okacite macku o rep i proterajte ga po sred Marakane. Gde je to zvezda zardila pare i na cemu da bi mogla da smanji dug osim sto im je Gasprom (opet uz pomoc drzave) da unapred nekolika sponzorska ugovora. Ovaj tekst je narucen to je ocito da bi se narodu proturila prica kako u zvezdu dolaze svi za dzabe i igraju za dzabe.

    0
    0
    Odgovori
  14. Hvalimte boze jedan ODLICAN clanak a usput veoma tacan SVAKA CAST AUTORU. Hugo kuburi sa povredom zaradjenom na mecu sa ofkom kada bude 100 fit eksplodirace!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter