0
Evropske lige

KOMPANI: Kevin De Brujne pravi razliku

Objavljeno: 31.08.15 u 09:49

Ekipa Mančester sitija tokom nedelje konačno je angažovala doskorašnjeg ofanzivca Volfsburga, Kevina De Brujnea, koji je na Etihad stigao za sumu od oko 70 miliona evra.

Startni štoper „Građana“ i De Brujneov kolega iz nacionalnog dresa Belgije, Vinsent Kompani, oduševljen je angažmanom sunaronika u tabor aktuelnog lidera Premijer lige.

De Brujne je prošlu sezonu završio sa impresivnom statistikom od neverovatnih 26 asistencija i 16 golova u svim takmičenjima.

– De Brujne je neverovatan talenat, pravi razliku na terenu, menja tok utakmice. Ono što od daje ekipe, a to je more asistencija i golova, jasno pokazuju da je on čovek koji odlučuje mečeve – istakao je Kompani.

– Tokom sezone upravo takve stvari su one za koje jedan klub igra: više golova, više asistencija, a De Brujne sasvim izvesno može da donese mnogo magije – veruje Kompani.

Kompani je svestan da će se De Brujne naći pod određenom vrstom pritiska zbog novca koji je uložen u njega.

– Svi smo prošli kroz to. Stalno se poredimo sa nekim ili nečim. Porediš sam sebe sa 20 godina u odnosu na sebe od 18… A kada odrasteš, promeniš se kao osoba. On je postao najbolji igrač u Nemačkoj, a svi znamo kakvi su najbolji igrači u Nemačkoj. To govori dovoljno, a to je samo po sebi već dovoljan pritisak – veruje Kompani.

– Da bi se dostigao taj nivo, moraš biti jedinstven. Naravno, u Volfsburgu su stvari durgačije, drugačiji se igra fudbal, drugačiji je sistem i stil. Neki se bolje uklapaju tamo, neki ovde. To je prosto tako – napominje Kompani.

Kompani dodaje da nije savetovao nikoga iz uprave da angažuje De Brujnea.

– Siti ima razvijenu mrežu skauta i ljudi koji se time bave. Međutim, moj stav po tom pitanju je svima u klubu bio jasan, pošto ga nisam krio ni od javnosti – istakao je Kompani.

– On je vrhunski igrač, a osim toga ovaj klub već godinama ima tradiciju u kupovini najboljih igrača. Tako da će sve biti isto kao i kada je Rahim Sterling došao koji je samo nastavio gde je stao. De Brujne je možda i najveći Englez među igračima Belgije – naglašava Kompani.

– Mislim da je njegov deta živeo u Engleskoj, a njegova majka je Engleskinja. Da ste ga ranije primetili, mogao je da igra za reprezentaciju Engleske – poručio je Kompani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter