2
Evrokupovi

FOTO: Plzen/Twitter

LE, PLEJ-OF: Težak posao za Vojvodinu, Plzen sa tri gola prednosti stiže u NS (VIDEO)

Objavljeno: 20.08.15 u 22:48

Fudbaleri Vojvodine doživeli su težak poraz u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope, bolji od „stare dame“ bio je domaćin Plzen sa 3:0 (1:0).

Evropski san Vojvodine je završen. Crveno-beli se vraćaju u realnost i u Novom Sadu će juriti tri gola minusa iz Češke. Izabranici Zlatomira Zagoričića nisu imali snage da prirede novo izneneađenje kao protiv Sampdorije i poraženi su ubedljivo od Plzena sa 3:0. Odbrana „stare dame“ nije imala rešenja za napad češkog šampiona, a po najviše krilnog napadača Kopica koji je prosto briljirao na terenu.

Domaćin je odigrao sjajno prvo poluvreme, te su navijači Vojvodine mogli da budu srećni sa samo jednim primljenim golom njihovih ljubimaca. Plzen je prvu priliku stvorio već u petom minutu kada je Kopic zakasnio na centaršut Duriša. Vojvodina je prvi i jedini put u prvom poluvrmenu zapretila preko Stanisavljevića, ali je njegov udarac sa 16 metara završio tik preko prečke. Najopasniji u tom delu meča Plzen je bio u 20. minutu kada je Hrošovski šutirao sa sedam metara, a Nastić loptu skrenuo u korner. U 25. minutu nije bilo spasa za Vojvodinu, domaćin je izveo korner sa leve strane, lopta je poslata na nekih 20 metara od gola, šutirao je Rajtoral, „bubamara“ je stigla do Kopica, a ovom nije bilo teško da sa 10 metara neometan savlada do tada sjajnog Žakulu. Do kraja prvog poluvrmena Plzen je mogao da postigne još dva gola. Prvo je posle greške odbrane „stare dame“ sam jedan na jedan sa golmanom izašao Kolar, ali je sa pet metara promašio gol. Samo tri minuta kasnije fantastično je volej uhvatio Vanek, ali je Žakula fantastično intervenisao.

(Izvor: YouTube/FLASPORT HDTV)

Drugo poluvreme počelo je kao iz sna za navijače Pzena. Posle svega šest minuta igre na semaforu je stajalo 2:0 za domaćina. Vanek je ostao sam na nešto više od 20 metara od gola, šutirao je, lopta je zakačila štopera Đurića i završila u mreži. Posle drugog gola Plzen se povukao i svoje šanse je tražio iz kontra napada. Vojvodina je u drugom poluvrmenu prvi put zapetila u 55. minutu, ali je pokušaj Puškarića izblokiran. Usledio je period mirne igre, a Plzen je u 72. minutu imao stopostotnu šansu, ali je šut glavom Duriša odbranio Žakula.

(Izvor: YouTube/СРПСКИ ФУДБАЛ)

Vojvodina je do kraja meča pokušvala da dođe do počasnog gola, velikog kao kuća pred revanš, ali je domaćin bio neumoljiv. Plzen je u 82. minutu stigao i do trećeg gola. Petražela je probio uz gola-aut liniju, vratio loptu na peterac, a Kopic po drugi put savladao Žakulu za konačnih 3:0.

(Izvor: YouTube/Zvanični kanal RTS)

Revanš meč na programu je za sedam dana u „srpskoj Atini“.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PLZEN – VOJVODINA 3:0 (1:0)

Strelci:

Kopic 25, 82, Vanek 51.

Stadion: Došan arena. Sudija: Havijer Estrada (Španija).

PLZEN: Kozačik – Rajtoral, Limberski, Hubnik, Prohaska – Kovarik (Petražela), Kolar (Horava), Vanek, Kopic, Hrosovski – Duriš (Holenda).
VOJVODINA: Žakula – Vasilić, Nastić, Pankov, Đurić – Sekulić, Maksimović, Puškarić (Paločević), Ivanić, Stanisavljević – Ožegović.

[/stextbox]

0
0

2 Komentara

  1. Sada je , nadam se, SVIMA JASNO, da je Partizan zarad „mira u kuci“, morao da pusti pazarce(zbog nemira u Raskoj), kao i Vosu zbog „talasanja u pokrajini“, tako da, zna se ko je SAMPION BIO, SADA JE I BICE-Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter