12
Evrokupovi

FOTO: FK Partizan

LŠ, PLEJ-OF: BATE iskoristio ‘dečije bolesti’ Partizana i u Beograd stiže sa golom prednosti (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 18.08.15 u 22:49

Fudbaleri Partizana poraženi su u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona kao gosti od BATE Borisova 1:0 (0:0).

Mogao je Partizan do pobede, do boljeg rezultata pred revanš u Beogradu, ali su promašaji Andrije Živkovića, nesmotrenost Jevtovića i preoštra odluka Krega Tomsona da isključi vezistu crno-belih uticali na to da BATE sa minimalnim prednošću za pet dana krene put Srbije. Ruku na srce i Živko Živković je bio sjajan, a da nije šampion Belorusije bi u Humsku stigao sa većom zalihom golova. Ali krenimo redom…

Belorusi su furiozno počeli meč i već u 7. minutu Gordejčuk je centrirao, Rodionov je pokušao glavom ali je Živković bio na mestu. Partizan je prvi put zapretio u 11. minutu posle kornera kada je Fabrisijo šutirao preko gola. Crno-beli su do vođstva mogli u 13. minutu kada je Oumaru uposlio Andriju Živkovića, ovaj izašao jedan na jedan sa Černikom, ali je golman Belorusa izašao kao pobednik. Rodinov je ponovo mogao da ugrozi gol Partizana, ali je ponovo njegov udarac glavom paradom zaustavio Živković.

U 21. minutu vezista Partizana Marko Jevtović je dobio žuti karton, što je kasnije promenilo odnos snaga na terenu. Aleksievič je u 37. minutu pokušao sa oko 30 metara, ali je golman „parnog valjka“ ponovo bio na mestu. Nažalost, u 46. minutu posle saplitanja protivničkog igrača, sudija Tompson je Jevtoviću pokazao drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu. Partizan je u drugo poluvreme ušao sa igračem manje.

To se osetilo u igri srpskog šampiona. Crno-beli su se nesvesno povukli i inicijativu su prepustili brojčano jačem domaćinu. BATE je napadao, najviše po levom boku preko superraspoloženog Mladenovića, a prvu šansu je stvorio u 65. minutu kada je Gordejčuk šutirao preko gola. Samo tri minuta kasnije pokušao je i Rodionov, ali je lopta prošla tik pored gola.

FOTO: FK Partizan
FOTO: FK Partizan

Partzan je i pored igrača manje u 70. minutu imao još jednu stopostotnu šansu, Žikvoivć je promešao odbranu BATE, izašao je sam jedan na jedan sa Černikom, a ovaj je ponovo, kao u 13. minutu, izašao kao pobednik. Kazna je usledila pet minuta kasnije kada je korenr izveo rezervista Staševič, a Gordejčuk neometan sa pet metara loptu zakucao u mrežu. Mogale su BATE do ubedljivije pobede, ali su u razmaku od 84. do 86. minuta Rodionov i Milunović šutirali pravo u najboljeg pojedinca u Partizanu, Živka Živkovića.

(Izvor: YouTube/Djidjomania VIP)

BATE Borisov je zasluženo slavio sa 1:0, uz malu pomoć sudije Tompsona koji je isključio Jevtovića. Četi Zorana Milinkovića ne preostaje ništa drugo nego da se maksimalno spremi pred revanš za osam dana i pred 30 hiljada Grobara nadoknadi nenedostižnih 1:0 iz Belorusije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

BATE Borisov – Partizan 1:0 (0:0)

Strelac:

Gordejčuk 75.

Stadion: Borisov arena. Sudija: Krejg Tompson (Škotska).

BATE: Černik – Aleksievič, Mladenović, Jablonski (Signevič), Počjakov – Zavčernik, Milunović, Volodko (Staševič), Hleb (Baga) – Rodionov, Gordejčuk.
PARTIZAN: Ž. Živković – Vulićević, Balažic, Fabrisijo, Petrović – Jevtović, Brašanac, Babović – Oumaru, A. Živković (Ilić), Božinov (Trujić).

[/stextbox]

0
0

12 Komentara

  1. mora da je Zivko Zivkovic pisao ovaj clanak. Decko vec drugi put iz iz peterca prima gol (gde je zasticen ko beli medved). Sa ovakvom odbranom i golmanom nam se crno pise…bez trunke belog.

    0
    0
    Odgovori
  2. Sve može da se razume. I promašaji i poraz je sastavni deo sporta, ali ja ne mogu da razumem da golman „balonku“ gleda kako pada na 4 metara od gola i stoji na liniji. On je car u šesnaestercu a za peterac da ne govorimo. Živko je dobar golman,ali je linijaš i to me mnogo nervira. Poruka za stručni štab ,a posebno za Radišu Ilića da se poradi malo na centaršutevima i izlaženju golmana na iste. Nama je svaki korner pola gola!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Pobedice bolja ekipa, kao sto Rama rece Vucicu na opasku ovog da ce Srbija sigurno pobediti Albaniju tamo. Premijera intelektualno zeza Albanskii premijer a ovde ISTINA drzi predavanje. Sta reci, neintilegentno i „predavanje“ ovog neobrazovanog klinca a ni polemisanje naseg premijera.

    0
    0
    Odgovori
    • Istina jeste Nislija i nikad ne pije a nije napisao tekst pod SMEJURIJA.Drago mu je da ga uporedjujes sa nasim premijerom jer je posle Seselja,najinteligentniji politicar u nasoj zemlji,dok sebe uporedjujes sa siptarom Ramom ali nije ni cudo,upravo su vam igraci te nacionalnosti bili vedete i idoli u svom timu.Ipak ti je pametnije kad cutis jer si tad nesto inteligentniji,dok ovako dokazujes svoju glupost.

      0
      0
      Odgovori
      • Auh, sta ti naprica! Puno gluposti u nekoliko recenica. Drago mi je da covek koji tvrdi da je Vucic posle Seselja naijintiligentniji covek u zemlji navija za Zvezdu. Na kom mestu je Palma po intiligenciji? Ili Toma po obrazovanju? Mnogo si zabrazdio prijatelju

        0
        0
        Odgovori
  4. HOTSPORT»FUDBAL»DOMAĆI FUDBAL»
    VUČIĆ: Država je mnogo pomagala fudbalski i košarkaški klub Crvena zvezda, više nego FK Partizan.

    0
    0
    Odgovori
  5. decko izvini ali tebi nesto nije ok sa zdravljem u beogradu 2 razlike za partizan kad smo dobili steauuu dva razlike sto ne bi i bate

    0
    0
    Odgovori
    • Necete dobiti ni sa jednim razlike jer ste svoje propustili u Borisovu a protiv Steaue vam je debelo pomogao sudija,sto je iskljucio neopravdano rumnunskog igraca,inace nebiste dali gol jos 3 dana da ste igrali.Do tog trenutka,Steaua je bila duplo bolja i oducila vas od fudbala dok ste bili brojcano isti.
      A ovaj gore,SMEJURIJA,vam je sve lepo opisao i objasnio.

      0
      0
      Odgovori
  6. Bravo za naprednu upravu koja nam je dovela pojacanja na vreme.Bravo za Kizita trenerskog maga koji je odlicno postavio taktiku da izgledamo kao invalidi.Bravo za Kizitov odlican tajming izmena u 89 minutu.Bravo za Zivka linijasa,gol njemu na dusu,ono je morao da hvata.
    Jednostavno mi je drago sto ce BATE da nas izbaci.Oducili su nas od fudbala i zasluzili su prolaz dalje.
    Hocemo u ligu sampiona,a nemamo nista.Nemamo trenera,nemamo golmana,nemamo odbranu,nemamo sredinu,a napadacima treba deset sansi da postignu jedan gol.Bravo za naseg Mesija nikad od njega fudbaler nece biti.
    Sramota ovaj tim je ruglo i ne zasluzuje ni LE da igra.
    Nadam se da ce navijaci doci u sto manjem broju,jer ova saka jada i nazovi fudbalera ne zasluzuje podrsku.

    0
    0
    Odgovori
    • Aloooo…momak…“smejurija“….stvarno si smejurija, ne znam sta ti ocekujes od naseg Partizana…pa i ovo je ogroman uspeh za nas fudbal, jer u kakvoj zemlji zivimo…ovo je super….nema direktan prenos utakmice na drzavnoj televiziji…ej breeee….to je samo jedna mala i glupa konstatacija…koja pokazuje, koliko smo mi u stvari mali…i smesni kao zemlja na celu sa NJIM….ne mogu ni ime da mu napisem….a ti, ako imas visaka novca….jedno pedesetak milki evradi…daj ih Fk Partizanu….pa neces gledati na golu Zivka, trenera Kizitu, naseg „mesija“….a ruglo ti je tata koji te napravi tako musavog…nego, blago meni…pokupi ti lepo svoje pinklice i…..MAAAARSSSS u svoju….crveno-belu stenaru…

      0
      0
      Odgovori
    • Ti si komletan kreten. Ti nisi u stanju da gledas bilo koju utakmicu i zato idi da spavas. I nemoj se lazno predstavljati.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter