0
Evrokupovi

FOTO: chelseafc.com

VREMEPLOV: Čuveni Ronaldinjov potez, nejlepši koji je veliki Pjerluiđi Kolina ikada video! (VIDEO)

Objavljeno: 17.08.15 u 16:09

Sezona 2004/05 Lige šampiona, pamti se po čuvenoj „Istanbulskoj noći“, ali i po magiji Ronaldinja koja je ušla u anale. 

Na „Stamford Bridžu“, 8. marta, te 2005. godine, Čelsi je dočekao Barselonu u okviru revanš meča osmine finala. Prvu utakmicu Katalonci su dobili rezultatom 2:1, tako da je „plavce“ i minimalna pobeda od 1:0, vodila dalje. Međutim, nakon samo 19 minuta igre, Čelsi je imao velikih 3:0 i činilo se da će više nego lakše do četvrtine finala.

Zatim je na scenu stupio mađioničar iz Brazila, Ronaldinjo i do poluvremena postigao dva pogotka, kojima je svoj tim vodio u četvrtinu finala. Ipak Barselona nije izdržala do kraja, te je poražena rezultatom 4:2 golom Džona Terija i tako ispala iz daljeg dela takmičenja.

Ono što je obeležilo ovaj dvomeč, ušlo u istoriju je 38. minut meča је magija Ronaldinja – nestvaran pogodak nakon što je iz mesta, isfintirao Karvalja, a potom iz kolena samo poslao loptu u desni ugao hipnotisanog Petra Čeha.

Zanimljivo, ovu utakmicu sudio je legendarni Pjerluiđi Kolina koji je u svojoj biografiji nekoliko godina kasnije otkrio: “Taj Ronaldinjov pogodak protiv Čelsija, najlepši je koji sam ikada video uživo“.

https://www.youtube.com/watch?v=vDmfaSTmsas

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter