3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SL: Crvena zvezda nastavila pobednički niz, pao Radnik u Surdulici (VIDEO)

Objavljeno: 16.08.15 u 19:05

U šestom kolu Superlige Srbije Crvena zvezda je u Surdulici savladala Radnik sa 2:0 (0:0).

Crveno-beli su „upisali“ treću vezanu pobedu. Ovoga puta u gostima je pobeđen Radnik iz Surdulice, a ono što je neverovatno nije se dogodio „prelaz“. Četa Miodraga Grofa Božovića je posao završila u drugom poluvremenu kada su Katai u 65. i Stojanović u 80. minutu postavili konačnih 2:0.

Crvena zvezda je prva zapretila. Igrao se 13. minut kada je Vijera sjajno uposlio Plavšića, a novajlija iz Spartaka izašao sam na golmana Grujičić, šutirao spoljnom i promašio. Crveno-beli su pokušali i u 18. minutu, ali je Grujić sa 16 metara šutirao daleko pored gola. Radnik je prvi put zapretio tek u 25. minutu, slobodan udarac je izveo Pavlović, a Rajković je vrhovima prstiju loptu prebacio preko prečke. Veliku šansu domaćin je propustio u 30. minutu, kada je Rajković proleteo u prazno, Stojanović šutirao glavom, a sa linije intervenisao mladi štoper crveno-belih Jovanović. To je bilo sve u prvih 45 minuta.

Stopostotnu šansu na startu drugog dela igre imala je Crvena zvezda, Katai je centrirao sa desnog boka po zemlji u peterac, neometan je bio Vijera, ali se Portugalac obruka i šutirao pored gola. Deset minuta kasnije probao je i debitant u crveno-belom dresu Donald, ali je njegov pokušaj sa 18 metara odbranio Grujičić.

Crvena zvezda je do je do vođstva stigla u 65. minutu. Katai je napravio soloprodor, „promešao“ je odbranu Radnika i rutinski je savladao do tada sjajnog Grujičića. Domaćin je od tog trenutka krenuo na sve ili ništa, a već prvu priliku je stvorio kroz par minuta kada je Suraka obišao Rajkovića, ali mu je lopta pobegla u gol aut.

U 80. minutu Zvezda je povela sa 2:0. Bila je to brza kontra, jedan od igrača Crvene zvezde je loptu glavom gurnuo do Stojanovića, a vezista crveno-belih je matirao golmana. Crvena zvezda je meč završila sa 10 igrača, pošto je zbog dva žuta kartona isključen Anđelković. Sudija Mažić u poslednjim sekundama meča nije svirao penal za Radnik, iako je Donald igrao rukom u kaznenom prostoru.

Crvena zvezda ovim trijumfom ostaje na drugom mestu na tabeli, pošto je lider Javor savladao OFK Beograd 2:1.

(Izvor: YouTube/СРПСКИ ФУДБАЛ)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

RADNIK – CRVENA ZVEZDA 0:2 (0 :0)

Strelci:

Katai 65, Stojanović 80

Stadion u Surdulici. Sudija: Milorad Mažić.

Radnik (4-3-3): Grujičić – Putinčanin, Baranin, Krstić, Milovanović – Pavlović, Arsić (Suraka), Pejčić – Ovusu, S. Stojanović (Jovanović), Stanković.
Crvena zvezda (4-2-3-1): Rajković – Petković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Donald, Grujić – Vered (Jović), Katai, Plavšić (Stojanović) – Vijera.

[/stextbox]

SUPERLIGA SRBIJE – 6. KOLO:

Subota:

Metalac – Voždovac 1:1 (0:1)
(Otašević 61 – Sikimić 23)

Nedelja:
Radnik – Crvena zvezda 0:2 (0:0)
Javor – OFK Beograd 2:1 (2:0)
Mladost – Borac 1:1 (0:1)
19.00 Čukarički – Radnički Niš
19.00 Novi Pazar – Spartak Subotica

Odloženo:
Partizan – Rad
Jagodina – Vojvodina

0
0

3 Komentara

  1. Tako je grobari, branio je deseti golman, bia, cia…svi su krivi…jos da dovedemo violu i srnica, i ima da vas isprasimo u derbiju sto rece onaj iz spartaka sa 5 komada… :))

    0
    0
    Odgovori
  2. Dovoljno je reći da je za Radnik branio treći golman… bez ikakvog razloga ! Pardon…sa jakim razlogom.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter