8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SL: Tango Ibanjeza za novi preokret Zvezde i tri boda u derbiju sa Čukom (VIDEO)

Objavljeno: 12.08.15 u 21:05

U derbiju petog kola Superlige Srbije Crvena zvezda je posle novog preokreta savladala Čukarički 3:1 (0:1), a junak crveno-belih bio je Argentinac Luis Ibanjez.

Četrvrti put ove sezone Crvena zvezda je jurila prednost rivala i treći put je uspela da preokrene rezultat. Fenomenalan derbi gledali smo na stadionu „Rajko Mitić“, Čukarički je vodio na poluvremenu sa 1:0, a onda je na veliku pozornicu stupio Luis Ibanjez i Zvezdi je sa dva gola i asistencijom doneo nova tri boda i prvo mesto na tabeli bar naredna dva sata.

Crveno-beli su bili daleko bolji rival. Od samoga starta su napali Čukarički, a najbolju priliku propustio je Vered u 9. minutu. Kazna za promašaj usledila je samo deset minuta kasnije. „Brđani“ su odigrali bez kontra napad, Mandić je probio odbranu Zvezde, ubacio loptu u kazneni prostor, a dete kluba sa Marakane Slavoljub Srnić je pogodio za 0:1.

Crvena zvezda je novu šansu stvorila u 31. minutu kada je Vieira izašao sam na golmana Stevanovića, pokušao je da ga lobuje, ali je mladi čuvar mreže bio siguran. Do kraja prvog poluvremena Matić je mogao da udvostruči prednost gostiju, ali je u dva navrata bio neprecizan. Čukarički je sa 1:0 otišao na odmor.

Zvezda je u drugo poluvreme krenula poptuno ofanzivno. Trener Božović je na teren poslao Kataija i Jovića što je donelo rezultat. U 55. minutu Crvena zvezda je stigla do izjednačenja. Sudija Grujić je svirao slobodan udarac na nekih 20 metara od gola Čukaričkog, a Ibanjez je fenomenalnim udarcem savladao Stevanovića i „sever“ je počeo da gori.

Domaćin nije stao. Četiri minuta kasnije posle korenera Jovanović je glavom pogodio prečku. U 65. minutu Katai je posle sjajnog pasa Jovića izašao sam na Stevanovića, predriblao ga je, ali je promašio prazan gol. Zvezdi se promašaji nisu obili o glavu, te je u 82. minutu Vieira probio u šesnaesterac Čukaričkog, Ranđelović ga je oborio, a sudija Grujić je opravdano pokazao na penal. Precizan je bio po drugi put Ibanjez. Četa Miodraga Božovića je posao završila u 87. minutu kada je Ibanjez na majstorski način pronašao Kataija, a ovaj se iskupio za veliki promašaj u 65. minutu i postavio konačnih 3:1, koji vode Zvezdu na prvo mesto na tabeli.

(Izvor: YouTube/Sport Girls Fan)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – ČUKARIČKI 3:1 (0:1)

Strelci:

Ibanjez 55, 83 penal, Katai 87 – Srnić 19

Stadion: Rajko Mitić. Kapacitet: 54.000. Sudija: Danilo Grujić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Rajković – Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez – Kovačević (Ristić), Grujić – Vered (Katai), Stojanović (Jović), Plavšić – Vijeira.
ČUKARIČKI (4-2-3-1): Stevanović – Ranđelović, Pjasentin, Ostojić – Regan (Janković), D. Srnić – S. Srnić (Jovanović), Matić, Mandić – Pavlović (Bojić).

[/stextbox]

 

0
0

8 Komentara

  1. Sramota. Taman se poradujem Čuka vodi 1:0,zove me drug iz lože sa stadiona i kaže neraduj se uzalud cela loža priča namešteno iz dvojke u keca, zvezda mora da smanji dug. Nasmejem mu se u telefon i narugam ,kad, stvarno iz dvojke u keca. Sada će opet radna grupa UKP-a objaviti obavili smo razgovore svi negiraju kao i protiv OFK-a. Gde je gospodo iz radne grupe poligraf. Neda gospodar Vučić. SRAMOTA….

    0
    0
    Odgovori
  2. Slobodan udarac Ibenjeza bio je nešto što se dešava samo u srbiji, Pavićević razgurao pola živog zida da bi lopta imala kuda da prodje.To se , kao i druge prljavštine, samu u zvezdi uvežbavaju na treningu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter