3
Domaći fudbal

BATE – RUSKA ŠKOLA: Partizan ispred sebe ima uigranog rivala, dalek put i dvojicu Zvezdaša! (VIDEO)

Objavljeno: 07.08.15 u 13:56

Šampion Belorusije biće Partizanov poslednji rival na putu ka zvezdicama Lige šampiona, a sudeći po prvim informacijama, crno-bele očekuje težak, ali itekako rešiv zadatak pod imenom – BATE Borisov.

Kada su tokom žreba za plej-of Lige šampiona u dve kuglice gde su bili nosioci ostala imena Bazela i BATE Borisova, mnogi navijači Partizana imali su samo jednu želju u tom trenutku. I ona im se ispunila, kuglica je Bazel odvela na izraelski Makabi, a crno-bele na beloruskog šampiona – BATE Borisov.

(youtube / Partizan video materijal)

Beloruska liga svakako ne spada u vrh evropskog fudbala, ali je BATE tim koji godinama dominira tamošnjim prvenstvom i od 1996. godine kada je klub reorganizovan(osnovan 1973. godine) čak 11 puta bio je šampion Belorusije, a tri puta osvajač nacionalnog kupa.

BATE je skraćenica za automobilsku i traktorsku industriju Borisova. Svoje duele igra na Borisov areni koja je zvanično otvorena prošle godine i kapaciteta je 12.896 sedećih mesta. Tu će BATE i Partizan i igrati svoj prvi duel ovog dvomeča 18. ili 19. avgusta.

carr_ofis_stadium_fc_bate_borisov_16_2

Aktuelna ekipa sastavljena je pretežno od domaćih igrača, uz četiri stranca, a među kojima čak tri fudbalera iz Srbije. U pitanju su nekadašnji dvojac iz Crvene zvezde Nemanja NikolićFilip Mladenović, levi bek i jedan od bitnijih igrača u timu. Takođe, tu je i Nemanja Milunović, bivši štoper Mladosti iz Lučana i čačanskog Borca. 

Partizan i BATE Borisov nikada se u istoriji nisu sastajali, a ljubiteljima fudbala u Srbiji Belorusi su najpoznatiji po njihovim učešćima u Ligi šampiona koju ovdašnji gledaoci verno prate. Ovaj klub najviše se ‘isprsio’ u sezoni 2008/2009 kada je u grupnoj fazi elitnog takmičenja dva puta remizirao sa slavnim Juventusom. Grupnu fazu Lige šampiona igrao je i u sezonama 2011/2012 i 2014/2015.

BATE Borisov

U dosadašnjem toku kvalifikacija BATE je za protivnike imao Dandalk (2:1, 0:0) i Videoton (1:1, 1:0). Čak je mađarski predstavnik imao nekoliko prilika da ozbiljno ugrozi Beloruse, ali se Partizanov sledeći protivnik provukao i stigao do plej-ofa.

Što se tiče vrednosti igrača Partizan je tu u velikoj prednosti, pošto su Belorusi ukupno procenjeni na oko osam miliona evra, dok je ukupna cena Partizanovih igrača nešto više od 20 miliona evra. Najskuplji igrač beloruske ekipe je defanzivac Denis Polijakov koji  po specijalizovanom portalu ‘transfermarkt’ vredi 1,6 miliona evra. 

(youtube / Alexis Footballer)

U svakom slučaju, Partizan je dobio protivnika po meri i sa kojim ne samo da može da se razigrava, već će sigurno imati lepu priliku da ga u dva duela eliminiše, poput nekadašnjeg šampiona Evrope Steaue u prethodnom kolu. Problem bi mogao da bude i dalek put, ali je opšti utisak da crno-beli imaju sve u svojim rukama.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter