0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

SAŠA ILIĆ: Da naplatimo dobru igru iz prvog meča

Objavljeno: 04.08.15 u 09:31

I fudbaleri i navijači Partizana sa nestrpljenjem očekuju sredu kada je na programu revanš meč treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona između tog tima i rumunske Steaue.

Legendarni kapiten crno-belih Saša Ilić smatra da je njegov tim napravio odlučan korak ka plej-of fazi kvalifikacija za odigravši 1:1 u Bukureštu.

– Odigrali smo mnogo dobro, pre svega pametno, tu prvu utakmicu u Bukureštu. Na taj način pokazali smo da u ovom trenutku ne samo da možemo ravnopravno da se nosimo sa prvakom Rumunije nego da imamo snagu i kvalitet da iz ovog dvomeča izađemo kao pobednici. Ostalo je da dobar posao iz prvih 90 minuta „naplatimo“ sutra uveče pred našim navijačima. Glave su ključne za utakmice ovog tipa – poručio je Saša Ilić, prenose Novosti.

On je dodao da „Parni valjak“ ne bi trebalo previše poštovanja da pokaže prema rivalu.

– Ne postoji nijedan razlog da srljamo ili respektujemo rivala više nego što je potrebno. Igramo pred svojim navijačima i na njihovim krilima možemo i moramo da budemo na očekivanom nivou. Smirena i racionalna igra vodi dalje, a posle rezultata u Bukureštu u poziciji smo da diktiramo tempo – istakao je Ilić.

Bogati vlasnik Steaue Điđi Bekali istakao je posle prve utakmice da Partizan ne može u „narednih 2.000 godina da postigne novi gol rumunskom klubu“.

– Ne bih da ulazim u polemike tog tipa. Bekali je iskusan čovek, verovatno to vidi kao način da motiviše svoje igrače. Mi smo u Bukureštu pokazali da možemo da im damo gol, nema razloga da i u revanšu ne razmišljamo pozitivno i očekujemo prolaz – smatra Ilić.

– Imamo kvalitet da svako može da reši, videlo se to i po prvom meču gde je Vulićević postigao prvenac u Partizanu. Nije važno koga će utakmica promovisati u junaka, mnogo je važnije da svi dišemo kao jedan, da se borimo do poslednjeg daha i verujem u konačan uspeh. A na koji način ćemo do njega doći, golom u prvom ili 90. minutu, manje je bitno – naglasio je Ilić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter