4
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

DVE DECENIJE: Minut ćutanja u Humskoj za žrtve ‘Oluje’

Objavljeno: 04.08.15 u 15:51

Utakmica Partizana i Steaue u kvalifikacijama za LŠ počeće minutom ćutanja zbog obeležavanja dve decenije od progona Srba iz Hrvatske u vojnoj akciji „Oluja“. 

– Tražili smo to od UEFA i, da, utakmica će početi minutom ćutanja – rekao je agenciji Beta generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Tokom akcije „Oluja“ iz Hrvatske je proterano više od 200.000, a ubijeno i nestalo skoro 2.000 Srba.

U Srbiji se u sredu obeležava Dan sećanja na stradanje i progon Srba. Vlada Srbije je apelovala na građane da 5. avgusta u podne zastanu i uz sirene i crkvena zvona odaju poštu Srbima stradalim pre 20 godina.

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i rumunske Steaue igra se u sredu od 20.30 na stadionu u Humskoj.

Podsetimo, Steaua je danas stigla u Beograd, a pogledajte i kako se Grobari pripremaju za ovaj duel.

0
0

4 Komentara

  1. Zvezda je prva uputila isti zahtev. Tražili su da im se dozvoli minut ćutanja u prijateljskoj utakmici sa donjim timokom.

    0
    0
    Odgovori
    • Kako te nije sramota da se potpisujes kao Grobar i sebe uvelicavas tim imenom? Ti si ziveo u BGu ili negde gde je jos bilo sigurno dok nisi bio u planovima tvojih roditelja da te naprave? I ne razumem ovaj sajt kako sme da objavi ovako nesto? Verovatno nemate mozga da je sutra dan zalosti jer su Srbi proterani, i da je su mnogi izgubili clana familije!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter