4
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

LE: Ćiribu, ćiriba igra Voša k’o Barsa, Sampdorija ponižena’ u sred Torina (VIDEO)

Objavljeno: 30.07.15 u 22:55

Fudbaleri Vojvodine napravili su najveće iznenađenje u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su u prvom meču u Torinu (stadion u Đenovi ne ispunjava uslove) savladala Sampdoriju sa neverovatnih 4:0 (1:0).

Bila je ovo predivna noć za sve ljubitelje fudbala u Srbiji. Vojvodina je u Italiji sa 4:0 savladala Sampdoriju koja je do sada potrošila čak 27 miliona evra za dovođenje pojačanja. Četa Zlatomira Zagorčića očitala je Sampi lekciju iz fudbalskih udžbenika i obradovala sve svoje navijače, osvetlala ime legende dva kluba Vujadina Boškova.

Što bi pesma navijače grupe Firma reka „Ćiribu, ćiriba igra Voša k’o Barsa, pobede opet niže, titula sve je bliže“, upravo je tako igrala „stara dama“. Kao šampion Evrope. Već u 4. minutu Ivanić je odigrao dupli pas sa Stanisavljevićem, a potom rutinski savladao Vivijana. Mogla je Voša već u 5. minutu do dva gola prednosti, ali je Stanisavljević zamalo bio neprecizan iz slobodnog udarca. Nedugo zatim pokuša je i Đurić, ali je njego šut glavom otišao preko gola.

(Izvor: YouTube/Moja SporTV)

Sampdorija je prvi put zapretila tek u 22. minutu kada je Fernando pokušao iz slobodnog udarca. U 31. minutu ponovo je zapretila Vojvodina, Stanisavljević se snašao u kaznenom prostoru, šutirao, ali pogodio prečku. Domaćin je imao šansu i u 32. minutu kada je Eder šutirao neprecizno.

Drugo poluvreme počelo je kao prvo za srpski tim. U 49. minutu Ožegović je izašao sam na golmana Sampdorije i šutirao, Vivijano je odbranio, a Stanisavljević je iskoristio odbitak i pogodio za 2:0. Muk na stadionu u Torinu usledio je u 58. minutu kada je Ožegović izašao sam na golmana domaćih i pored čuvara na leđima majstorski ga lobovao za 3:0.

Nastavila je Voša i posle tri gola da „gazi“ Italijane“, a poniženje je usledilo u 91. minutu kada je Ožegović po drugi put pogodio za konačnih i neverovatnih 4:0 za „staru damu“ sprskog fudbala…

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SAMPDORIJA – VOJVODINA 0:4 (0:1)
Torino – Stadion: Olimpijski; Gledalaca: Oko 8.000; Sudija: Andreas Ekberg (Švedska); Žuti kartoni: Sekulić, Pankov, Stanisavljević

Strelci: 0:1 Mirko Ivanić (4), 0:2 Aleksandar Stanisavljević (49), 0:3 Ognjen Ožegović (58), 0:4 Ožegović (90+1)

SAMPDORIJA: Vivijano, Kasani, Fernando, Bareto, Palombo (od 59. Ređini), Krstičić (od 59. Vzolek), Sorijano, Eder, Muriel (od 73. Bonacoli), Silvestre, Zukanović
VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Ivanić, Stanisavljević, Puškarić, Pankov, Nastić, Đurić, Sekulić, Maksimović, Ožegović

[/stextbox]

0
0

4 Komentara

  1. Svaka cast.Zvezdas sam,zivim u Vojvodini,a ima li sta lepse videti ovako nesto?Bilo koji klub u Srbiji da uradi ovako nesto bilo bi lepo.Sada bi grobarcici sto se vuku po ovim naslovima zvezdinim napisali sve i svasta.Da nije Vucic namestio ovu dvojku kvote 9???

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter