0
Evropske lige

FOTO: www.ca2015.com

TRANSFER BOMBA: Vidal napušta Juventus i vraća se u Bundesligu!

Objavljeno: 28.07.15 u 20:08

Dosadašnji fudbaler Juventusa i član šampionske ekipe Čilea sa nedavne Kopa Amerike, Arturo Vidal, novi je igrač Bajerna iz Minhena.

Gotovo svakog leta borbeni Čileanac je bio nadomak odlaska iz Juventusa, pošto je svojim igrama u crno-belom dresu zavređivao pažnju mnogih evropskih velikana. Mančester Junajter je bio glavni pretendent za njegov potpis, ali je na ‘Teatar snova’ iz Bajerna stigao Bastijan Švajnštajger.

Baš zato je put Minhena krenuo Arturo Vidal, fudbaler Juventusa čiji je dres nosio u prethodne četiri sezone u kom periodu je osvojio isto toliko Skudeta, jedan Kup Italije i igrao finale Lige šampiona prošle sezone.

Iako finansijki detalji nisu zvanično saopšteni, italijanski mediji prenose da su Bavarci platili 36 miliona evra, plus još četiri sa premijama.

– Želeo sam da napravim još jedan veliki korak u karijeri. Želim i dalje da se razvijam i da osvajam važne titule, kao što je Liga šampiona, a Bajern vidim kao dobru priliku za to – rekao je Vidal za sajt šampiona Nemačke.

Vidal je već nastupao četiri sezone u Bundesligi i to u dresu Bajera iz Leverkuzena od 2007. do 2011. godine. Još tada je postojalo interesovanje za njega od strane Bavaraca, a sada je zaobilaznim putem stigao u redove šampiona Nemačke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter