0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Čuka ispustila prednost iz Beograda, Vojvodina overila dvomeč sa Sampdorijom (VIDEO)

Objavljeno: 23.07.15 u 20:05

Srpski timovi imali su polovičan uspeh u revanš mečevima drugog kola Lige Evrope, Čukarički je posle pobede u Beogradu (1:0) poražen od Gabale u Bakuu 2:0 (1:0) i oprostio se od Evrope, dok je Vojvodina posle 3:0 u Novom Sadu igrala je 1:1 u Letoniji sa Spartaksom i overila dvomeč sa Sampdorijom u sledećem kolu.

Tužne vesti stižu iz Azerbejdžana. Čukarički nije uspeo da sačuva prednost iz Beograda 1:0 i poražen je u Bakuu od Gabale sa 2:0. Tragičar „brđana“ bio je napadač Stojiljković koji je promašio tri kolosalne šanse.

Azeri su bolje ušli u meč. krenuli ofanzivno da na vreme anuliraju prednost sa Banovog Brda. Najbliži golu bili su u 27. minutu kada su šutirali Zenjov i Antonov, ali je Stevanović fantastično branio. Brzo je uzvratio Čukarički, ali je pokušaje Jankovića i Stojiljkovića ukrotio golman Gabale. Kazna je stigla u 39. minutu kada je odbrana „brđana“ napravila kardinalnu grešku, dopustila je da jedna traljava lopta stigne do Zenjova u kaznenom prosotru, a Estonac je probaci kroz noge Pjasentinu i pošalje u gol.

(Izvor: YouTube/Flash Highlights)

Do kraja prvog poluvremena Čukarički je imao dve stopostotne šanse, ali je u oba navrata „zicere“ Stojiljkovića čudesno odbranio Bezotosnji. Na poluvreme Gabala je otišla sa prednošću 1:0.

Već na startu drugog poluvremena bilo je 2:0 za domaćina. Ponovo je odbranu Čukaričkog promešao Zenjov, a potom fenomenalno savldao Stevanovića. Posle primljenog gola Čukarički je krenuo na sve ili ništa. Najbolju šansu u 79. minutu propustio je Stojiljković koji je izašao jedna na jedan sa golmanom, ali je loptu poslao iznad prečke. Tim promašajem su se „brđani“ oprostili od Evrope, a na megdan Apolonu će Gabala.

(Izvor: YouTube/Moja SporTV)

Za razliku od Čukaričkog, Vojvodina je overila plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Novosađani su vodili i u gostima sa 1:0 protiv Spartaksa, ali je domaćin u poslednjim sekundama izjednačio na 1:1. Bez većih posledica jer je „stara dama“ slavila 3:0 pre sedam dana.

Četa Zlatomira Zagorčića je bila daleko bolji rival. Ređale su se šanse pred golom Estonaca, Babić, Ivanić, Đurić, Nastić, Ožegović i Stanisavljević su izlazili poraženi iz duela sa golmanom Davidovasom. Ipak, Kordić je u 82. minutu Vojvodini doneo prednost posle očajne intervencije letonskog golmana i bilijara u petercu.

(YouTube/Djidjomania)

Konačnih 1:1 u 90. minutu postavio je Vivakava. Vojvodina za sedam dana putuje u Đenovu na duel sa Sampdorijom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

GABALA – ČUKARIČKI 2:0 (1:0) – prvi meč 0:1

Strelac:

Zenjov 39, 53

Stadion: Baksel Arena
Kapacitet: 5.000
Sudija: Radek Prihoda (Češka)

GABALA (4-3-2-1): Bezotosnij – Abasov, Stanković, Rafael Santos, Rikardinjo – Sadigov, Gaj – Zenjov, Husejnov, Zagarov – Antonov.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Stevanović – Stojković, Ostojić, Pjasentin, Brežančić – D. Srnić, Janković – S. Srnić, Bojić, Pavlović – Stojiljković.

SPARTAKS – VOJVODINA 1:1 (0:0) prvi meč 0:3

Strelac:
Vivakava 90 – Koridć 88

Stadion: Zemgales.
Sudija: Ričard Lisveld (Holandija).

SPARTAKS: Davidos, Nazarenko, Mežs, Bulvitis, Slampe, Maksmijenko, Ulimbašev, Bespalovs, Vivakua, Taki, Abdultaofik.
VOJVODINA: Žakula, Pankov, Lakićević, Nastić, Đurić, Stanislavljević, Ivanić, Babić, Sekulić, Maksimović, Ožegović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter