2
Evrokupovi

ŽREB ZA LŠ: Ko su mogući Partizanovi protivnici?

Objavljeno: 17.07.15 u 00:09

Bez obzira što 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona još uvek nije okončano odnosno odigrane su tek prve utakmice u petak će u sedišutu UEFA u Nionu biti održan žreb za narednu rundu na kojem će srpski šampion Partizan biti među nepovlašćenim klubovima.

Partizan jeste u prvom meču 2. kola pobedio gruzijski Dila Gori, bez primljenog gola na svom terenu, uz to je pokazao i da je kvalitetnija ekipa, ali je krajnji rezultat ipak takav da zahteva maksimalnu koncentraciju i punu mobilnost ekipe pred revanš u Gruziji. Taj revanš (utorak 21.07.2015, sa početkom u 14.30h po srpskom vremenu) je, kad je Evropa u pitanju, trenutno mnogo više predmet pažnje igrača i stručnog štaba šampiona Srbije, nego što je to žreb u petak. Sem toga, Partizan u taj isti petak (17.07.2015, sa početkom u 20h) startuje u nacionalnom šampionatu (Metalac iz Gornjeg Milanovca stiže na JNA), pa je i to razlog da će nionski žreb u petak u Humskoj, kad je struka u pitanju, sasvim sigurno biti svrstan u sporedne događaje.

U okviru „staze šampiona“ biće, kao i prethodnih godina, žrebano 10 parova (koje će činiti po jedan nosilac i jedna nepovlaštena ekipa u žrebu), a Partizan će se i ove sezone, baš kao i prošle godine pred žreb za 3. kolo, nalaziti među nepovlaštenim ekipama u žrebu. Ko su 10 potencijalnih rivala crno-belih (koji imaju koeficijent od 14,775 bodova) na žrebu u petak?

BAZEL (koeficijent 84,875)

SALCBURG (43,135)

VIKTORIJA PLZEN (41,825)

TRENČIN – STEAUA (40,259), bolji iz ovog duela 2. kola (prvi meč u Slovačkoj 0:2)

SELTIK (39,080) – STJARNAN, bolji iz ovog duela 2. kola (prvi meč u Škotskoj 2:0)

APOEL (35,460) – VARDAR, bolji iz ovog duela 2. kola (prvi meč na Kipru 0:0)

BATE (35,150) – DANDALK, bolji iz ovog duela 2. kola (prvi meč u Belorusiji 2:1)

LUDOGOREC (25,350) – MILSAMI ORHEI, bolji iz ovog duela 2. kola (prvi meč u Bugarskoj 0:1)

DINAMO ZAGREB (24,700) – FOLA EŠ, bolji iz ovog duela 2. kola (prvi meč u Hrvatskoj 1:1)

MARIBOR (22,225) – ASTANA, bolji iz ovog duela 2. kola (prvi meč u Sloveniji 1:0)

U žrebu je 20 klubova. Ekipe od 1 do 10 su nosioci, a one od 11 do 20 su nepovlaštene ekipe. Partizan je ove sezone po koeficijentu na 13. mestu, interesantno na identičnoj poziciji na kojoj je bio i prošle godine pred istovetan žreb. Koje je protivnike 13. ekipa po koeficijentu imala prethodnih godina u podgrupi?

Ne postoji nikakav definisan „algoritam“ na osnovu kojeg bi mogli da zaključimo kojih pet rivala će crno-belima „sledovati“ ovaj put u njihovoj podgrupi. Ono što je izvesno je da će u Partizanovoj podgrupi biti sigurno dve od prve četiri ekipe (Bazel, Salcburg, Viktorija Plzen i pobednik Trenčin – Steaua), a onda sigurno i dve od sledeće četiri ekipe (pobednici Seltik – Stjarnan, APOEL – Vardar, BATE – Dandalk i Ludogorec – Milsami Orhei).

Što se tiče petog i poslednjeg člana podgrupe, to će biti ili pobednik meča Maribor – Astana, ili bolji iz duela Dinamo Zagreb – Fola Eš. Tipujemo na par Maribor – Astana, jer poslednjih 13 godina primećujemo da UEFA svaki put pri formiranju podgrupa (u kojima bi se Partizan i Dinamo mogli teoretski sastati) razdvaja najuspešnijeg srpskog i hrvatskog predstavnika u Evropi u 21. veku. Poslednji put kad su Partizan i Dinamo mogli da se susretnu u žrebu, a da je to bilo omogućeno nakon „skraćivanja“ liste potencijalnih rivala, bilo je još u jesen 2002. godine – Partizan je tada u svojoj podgrupi, u okviru žreba za 2. kolo Kupa UEFA, imao šest potencijalnih rivala. Dinamo je bio jedan od njih, ali je na kraju Partizan za protivnika dobio Slaviju iz Praga (i sa ukupnih 4:6 bio eliminisan posle produžetaka u Pragu).

U komentarima možete da napišete svoje mišljenje, ko bi od povlašćenih klubova Partizanu, u slučaju da eliminiše Dila Gori, najviše odgovoarao.

Mimo Lige šampiona u Partizanovu kasu bi uskoro moglo da se slije nekoliko miliona evra, više o tome pročitajte OVDE.

0
0

2 Komentara

  1. Znaci otprilike ispadamo.Uprava je „odlicno’ odradila prelazni rok oterala je sve sto valja,a dovale amatere,pa se pribojavamo i timova kao sto je Dila Gori.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter