5
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Babović majstorijom iz slobodnjaka doneo prednost Partizanu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 14.07.15 u 22:39

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom stadionu ekipu Dila Gorija rezultatom 1:0 (0:0) u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona. 

Crno-beli bili su daleko bolji rival tokom čitavog dela susreta, stvarali prilike, igrali veoma dobro, ali su do pobede došli tek u samom finišu golom Stefana Babovića u 83. minutu. 

https://www.youtube.com/watch?v=QGYc4RdR99Q

(Izvor: Youtube/Sport1Arena)

Trener Zoran Milinković izveo je ofanzivnu formaciju u sastavu: Ž. Živković – Vulićević, Ćirković, Balažic, Petrović – Jevtović, Brašanac, Babović – Oumaru, Ninković i Božinov. 

Prvu priliku domaći su imali već u petom minutu, Vulićević je lepo centrirao, a Brašanac šutirao glavom zamalo pored gola.

Partizan je nastavio da diktira visok tempo igre, lopta je gotovo konstantno bila na protivničkoj polovini, a do novih prilika čekala se druga polovina prvog poluvremena. 

Ninković je u dva navrata solidno šutirao sa distance, ali je na pravom mestu bio odlični golman Ševčenko. 

Gosti su u najopasniji bili iz kontri, a u dve situacije bilo je prilično neprijatno po gol Partizana kada su Kurtislav i Martsvaladze bili u ozbiljnim pozicijama, ali su defanzivci domaćih odlično reagovali

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crno-beli su ofanzivno počeli i u nastavku, a prvo uzbuđenje dogodilo se u 51. minutu Božinov je odgurnut u šesnaestercu posle centaršuta, ali glavni sudija nije smatrao da je to bio prekršaj za jedanaesterac.

U 62. minutu, najopasniji večeras, Darko Brašanac ponovo se oslobodio svojih čuvara, prošao po levom boku, centrirao, ali se lopta od prečke odbila u gol aut.

Usledio je period kada je Partizan pao u igri, pa je trener Milinković reagovao izmenama. Posle časa igre, Živković je zamenio Abubakara, a potom su u 72. i 77. minutu ušli Saša Ilić i Ivan Šaponjić umesto Ninkovića i Božinova. 

Trenutak odluke dogodio se u 82. minutu kada je Palavandišvili napravio prekršaj na 20 metara i zaradio iskučenje posle drugog žutog kartona. 

Loptu je namestio Stefan Babović i prelepim udarcem preko živog zida pogodio sam levi ugao golmana Ševčenka koji je jedino u ovom trenutku večeras delovao potpuno nemoćno.

Do kraja utakmice, crno-beli su imali još jednu veliku priliku nakon indirekta na sedam metara od gola. Jevotvić je snažno šutirao, ali je lopta ispred gola pogodila Darka Brašanca.

0
0

5 Komentara

  1. Partizan je bio konkretan, napadao je, stvarao sanse aali je sve to bilo jalovo obzirom da je ekipa bila ispod nivoa Radnickog iz Nisa napr. Ali ono sto je neverovatno je da daje golove na bezobrazluk, posle izmisljenih faolova,crvenih kartona, neverovatno je da sudijski vetar u ledja nema samo u Srbiji

    0
    0
    Odgovori
  2. Koje bre sanse? Bruka,sramota i za Zvezdu i Partizan.Ovo igra prvaka? Cuka i Vosa su timovi i igraju,a ovo bruka. Da nije bilo sudije, Partizan bi izgubio.Stvarno je zalosno ovakve utakmice.

    0
    0
    Odgovori
    • Momak pukni od muke! Čemu zloba? Ako si ti slep mi nismo. Partizan je da je imao malo sreće mogao ove nakantati. A povediće ih i u revanšu!

      0
      0
      Odgovori
  3. dakle ovaj Tole je neunistiv … i ovde uspeo da namesti sudiju Partizanu, izmisli nepostojeci faul, jos da crveni karton… onda jos doda i onaj indirekt … a ovi mucenici da nema nikog osim golmana u Partizanu ne bi presli centar

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter