0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA LE: Čuka odolela na Banovom brdu i produžila evro-odiseju!

Objavljeno: 09.07.15 u 22:29

Fudbaleri Čukaričkog plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su u revanšu prvog pretkola na Banovom brdu odigrali bez golova sa ekipom Domžala. U prvom meču u Sloveniji, Čukarički je slavio rezultatom 1:0 golom Igora Matića iz jedanaesterca.

Pred nešto više od hiljadu ljubitelja fudbala na Banovom brdu, Čukarički i Domžale prikazali su veoma čvrstu igru na sredini terena, uz dosta nervoze na obe strane. Prvi su pripretili gosti napadima pre svega sa desnog boka, ali je Čukarički odoleo i onda u dva navrata bio izuzetno blizu vođstva.

U 25. minutu levonogi Rajko Brežančić je izveo korner sa desne strane, lopta je preletela sve igrače, odsela na levoj stativi gola Vidmara, išla po gol liniji, a onda na volšeban način umesto u mreži završila u gol-autu.

Desetak minuta kasnije najbolja akcija na meču. Igor Matić je proigrao Andriju Pavlovića koji je ušao u kazneni prostor, lažnjakom izbacio svog čuvara i mogao da bira gde će da šutira, ali je poslao loptu tik pored desne stative.

U poluvremenu je došlo do koškanja među nervoznim igračima zbog čega je nekolicina njih ‘požutela’.

 

Domžale je moralo da krene ofanzivnije u nastavku i to je ostavilo prostor Čukaričkom da preti iz kontri. Tako je ‘sevnula’ jedna u 64. minutu kada je Stojković centrirao sa desnog boka, pogodio tačno u glavu usamljenog Matića na pet metara od gola, ali je kapiten Čuke pucao pravo u golmana Vidmara.

Sedam minuta kasnije ponovo je Stojković bio u akciji, snažno je šutirao iskosa sa desne strane, ali je golman Domžala loptu izbio u korner. Nastavio je Čukarički da se ‘brani napadom’ pa je posle jednog skraćenog kornera Slavoljuba Srnića, Petar Bojić pogodio prečku i to je već bio alarm da posle toliko promašenih prilika Čuku može stići kazna.

A ona je mogla da se dogodi već u sledećem napadu, Matej Podlogar je bio ‘oči u oči’ sa Stevanovićem koji je uspeo da mu u poslednjem momentu skrati ugao i spasi svoj tim.

Do kraja meča, srećom, nije bilo većih uzbuđenja pred golom Čukaričkog, pa je meč završen bez golova, na opšte oduševljenje publike na Banovom brdu. Jedino još vredno pomena jeste bio crveni karton za Koruna, tačnije, drugi žuti zbog udaranja laktom Ostojića u vazdušnom duelu.

Čukarički je golom Matića iz penala u prvom susretu u Sloveniji prošao u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope gde će već sledećeg četvrtka izaći na megdan Gabali iz Azerbejdžana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter