2
Fudbal

FOTO: Youtube, Crop

KOPA AMERIKA: ‘Meni ne treba Brazil’, Paragvaj eliminisao ‘Karioke’ (VIDEO)

Objavljeno: 28.06.15 u 08:36

Fudbaleri Paragvaja napravili su pravi podvig pošto su u četvrtfinalu Kopa Amerika eliminisali favorizovani Brazil posle boljeg izvođenja jedanesteraca.

U regularnom delu meča nije bilo pobednika, rezultat je bio 1:1.

Fudbaleri Brazila stigli su do prednosti već u 15. minutu, kada je mrežu gostiju zatresao povratnik u reprezentaciju, napadač Santosa, Robinjo.

Ipak, izabranici Karlosa Dunge nakon vodećeg pogotka uradili su ono što „Karioke“ inače slabo rade: povukli su se u defanzivu i igru su prepustili rivalu. 

Paragvajci su stili rivale, pokušavali su, uglavnom posle centar šuteva ili prekida, a onda je nesrećni Tijago Silva iz samo njemu poznatih razloga u 73. minutu visoko podigao ruku, košarkaškom „bananom“ je osujetio pokušaj Los Guaraniesa i sudija je pokazao na belu tačku.

 „Bubamaru“ je na kreč postavio fudbaler Bazela, Derils Gonzales i vrlo snažnim i preciznim udarcem je savladao Džefersona.

 U nastavku meča obe ekipe nisu želele previše da reskiraju, pa je rezultat ostao izjednačen. Da je Paragvaj bio bolji rival u nastavku susreta svedoči i činjenica da je uputio 11 udaraca ka golu rivala, dok su „Karioke“ pripretile tek 6 puta. 

I onda, u penal lutriji, neprecizni za Brazil su bili Daglas Kosta i Everton Ribeiro, za veliko slavlje Los Guaraniesa.

(youtube: Copa America 2015) 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter