0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

NEMAČKA TELEVIZIJA ARD: Šuker umešan u kladioničarski skandal

Objavljeno: 26.06.15 u 14:36

Kako prenose Vesti online nemačka nacionalna televizija „ARD“ obelodanila je vest da poseduje dokumenta kojima se nedvosmisleno dokazuje da je Davor Šuker 2010. godine bio deo kladioničarske mafije.

Na zvaničnoj internet stranici ove televiziji objavljen je tekst pod naslovom „Tamna senka nad Davorom Šukerom“, u kojem se ističe da je predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske uplaćivao opklade na najmanje tri utakmice za osuđenog kriminalca Anta Šapinu.

Jedna utakmica bila je u okviru Lige šampiona, dve u okviru Lige Evrope, a Šuker je zauzvrat dobio dojavu da uplati novac na meč koji je igrao Široki Brijeg iz Bosne i Hercegovine. Kako se navodi, njih dvojica su kontakt obavljali putem telefona i SMS poruka.

Nemačko državno tužilaštvo je 2010. godine vodilo istragu protiv Hrvata Anta Šapine, a on je kasnije u Bohumu osuđen na pet i po godina zatvora zbog nameštanja utakmica i tako ostvarene zarade od 2,3 miliona evra.

– Ako je Davor Šuker naveden u istrazi protiv Šapine kao jedna od osoba koja je zaradila novac na nameštenim utakmicama, onda bi UEFA trebalo da u najmanju ruku sprovede istragu tim povodom, rekla je za ARD Silvija Šenk iz Transpareni internešnala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter