1
Fudbal

FOTO: crop

KOPA AMERIKA: Urugvaj sa devetoricom poražen od domaćina Čilea (VIDEO)

Objavljeno: 25.06.15 u 08:27

Fudbalska reprezentacija Čilea plasirala se u polufinale Kopa Amerike pošto je u četvrtfijalnom duelu u Santjagu pobedila vladajućeg šampiona, Urugvaj, sa „mršavih“ 1:0.

Bila je to vrlo napeta utakmica koju je Urugvaj završio s devet igrača jer su isključeni bili Edinson Kavani i Horhe Fućile, a na tribinama je završio i selektor Oskar Tabarez!

Kavani je pocrveneo nakon što je udario Gonzala Jaru, pa je tako na najgori način završio nastup na Prvenstvu Južne Amerike. Fudbale PSŽ-a je možda trebao da propusti ovaj meč pošto mu je otac uhapšen samo dan ranije nakon što je pijan usmrtio mladog biciklistu. Šuškalo se da će čak Kavani napustiti reprezentaciju, ali ipak je istrčao na teren. Ispostavilo se: bolje da nije…

Urugvajski odbrambeni igrači Dijego Godin i Hose Himenez odolevali su 80 minuta, ali tada je Isla s ruba šesnaesterca šutirao precizno za erupciju zadovoljstva horde navijača na stadionu u Santjagu. S obzirom na to da će Čileu protivnik u polufinalu biti bolji iz meča BolivijaPeru, vrata finala su odškrinuta…

Kasnije je crveni karton „popio“ i urugvajski defanzivac Horhe Fućile, a kada je pobednik Kope iz 2011. već počeo da posrće po terenu, s klupe je oteran i selektor Oskar Tabarez.

Godin se vratio u startnu postavu Urugvaja, dok su Fućile i Kristijan Rodrigez zamenili Alvara Pereiru i Abela Hernandeza. Prvo je poluvrieme uglavnom gradu Čilea donelo malo šansi i puno prekršaja, na trenutke i brutalnih. Urugvaj je prepustio posed lopte Čileu i vrebao iz kontre.

Čarls Aranguiz i Arturo Vidal pokušali su da donesu još koji pogodak, ali je golman Urugvaja Fernando Muslera to rešavao vrlo lako. I drugi deo je bio sličan, jedino što je Urugvaj opasnije zapretio iz prekida, ali Dijego Rolan nije se najblje snašao u izglednoj poziciji.

I posle Kavanijevog isključenja Urugvaj je imao dve polušanse, ali Isla je rešio taj napeti četvrtfinali duel, u kojem je Čile imao čak 80 posto posjeda lopte. Na kraju, zaslužen trijumf domaćina u vrlo napetom meču.

(youtube: Copa America 2015)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter