Četvrtog dana od najvećeg uspeha u istoriji srpskog fudbala skandal sa dočeka ‘Orlića’ nikako ne jenjava, naprotiv. U priču se uključila i ‘prozvana’ Crvena zvezda’, koja je svoje otrovne strelice uputila, naravno, prema prvom čoveku FSS-a Tomislavu Karadžiću.

U sukobu koji je nastao nedozvoljavanjem prisustva na balkonu Savi Miloševiću i Mitru Mrkeli na dočeku svetskih šampiona, FSS je u svom saopštenju spomenuo Crvenu zvezdu, kao prethodnu stanicu sadašnjeg menadžera grada Beograda Gorana Vesića.


Zbog toga su se iz Ljutice Bogdana pobunuli i iskoristili priliku da nastave rat sa Fudbalskim savezom i predsednikom te organizacije Tomislavom Karadžićem. Njega su u saopštenju Fudbalskog kluba Crvena zvezda optužili za pozivanje na linč, kao i širenje netolerancije i primitivizma.

Saopštenje FK Crvena zvezda prenosimo u celosti i bez izmena:

FK Crvena zvezda, još jednom, čestita selektoru Veljku Paunoviću, igračima omladinske reprezentacije Srbije i čitavoj fudbalskoj Srbiji osvojenu titulu šampiona sveta. Ostvaren je uspeh koji je istorijski za srpski fudbal, i dokaz da imamo budućnost.

Zlatna medalja sa Novog Zelanda je pre svega uspeh srpskih klubova, kroz činjenicu da 17 reprezentativaca igra u srpskom šampionatu. U njih su ulagali srpski klubovi, obezbeđivali im uslove za rad, stipendije, trenere, i sve što im je potrebno da postanu vrhunski reprezentativci. Zato čestitka Crvene zvezde i ide ka, pre svih, Partizanu, Vojvodini, OFK Beogradu, Čukaričkom i Spartaku, klubovima koji su uz Crvenu zvezdu dali reprezentativce, ne zaboravljajući, naravno, ni igrače koji dolaze iz inostranih klubova, a takođe su ponikli u srpskom fudbalu.

Važno je sve ovo znati i zapamtiti jer smo ovih dana svedoci potrebe Tomislava Karadžića da iza uspeha omladinske reprezentacije sakrije sve svoje poraze. Poraze koje su, nažalost brojni, i koji su mnogo koštali srpski fudbal. FK Crvena zvezda neće dozvoliti da se Karadžić krije iza uspeha koji je najmanje njegov.

Tužni rezultati seniorske selekcije su pravo ogledalo rada Tomislava Karadžića, kao i jedan bod koji imamo u dosadašnjem toku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pominjanje Crvene zvezde u negativnom kontekstu u poslednjem saopštenju Tomislava Karadžića, još jedan je slučaj bez presedana kojim predsednik FSS širi primitivizam i netoleranciju. Pišući takva saopštenja u kojima dominira mržnja i “poziv na linč”, Karadžić još jednom dokazuje da je čovek prošlosti. Zato FK Crvena zvezda još jednom ponavlja da srpski fudbal nema budućnost sa Tomislavom Karadžićem.

Fantastičan uspeh omladinske reprezentacije ne sme da bude “pokrivač” Tomislava Karadžića. FK Crvena zvezda se nada da će Tomislav Karadžić otići dovoljno brzo, kako ne bi stigao da uništi čak i zlatne momke srpskog fudbala – stoji u zvaničnom saopštenju FK Crvena zvezda.