0
Domaći fudbal

LIGA ŠAMPIONA I LIGA EVROPE: Nadamo se da će ‘lutrija’ našim timovima doneti sreću!

Objavljeno: 21.06.15 u 18:20

U Nionu je u ponedeljak žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, kao i za prvo kolo Lige Evrope, a mi želimo srpskim predstavnicima puno sreće na „lutriji“.

U 12 časova u sedištu UEFA će prvo biti izvučeni parovi kvlifikacija za Ligu šampiona. Srbiju će ove godine predstavljati šampion Partizan, koji se uključuje tek od drugog kola kao povlašćeni tim. To znači da bi crno-beli mogli da izvuku jednog od sledećih rivala: Sarajevo (BiH), Ventspils (Letonija), Dila Gori (Gruzija), Trenčin (Slovačka), Žalgiris (Litvanija), Astana (Kazahstan), Milsami (Moldavija), Rudar (Crna Gora), Vardar (Makedonija), Stjarnan (Island), Fola Eš (Luksemburg), Dandalk (Republika Irska) i Hibernijans (Malta). Zahvaljujući statusu nosioca, Partizan je u drugom kolu izbegao Steauu, Seltik, Bate Borisov, Ludogorec, Dinamo Zagreb, Maribor, APOEL, Leh…

Partizan-FK-Grb

Odmah po izvlačenju parova za Ligu šampiona pristupiće se žrebu za prvo kolo kvalifikacija Lige Evrope (negde oko 13.30). Srbiju predstavljaju tri tima Crvena zvezda, Vojvodina i Čukarički, s tim da će crveno-beli iz Beograda i Novog Sada biti povlašćeni, dok će Brđani u šešir sa ekipama slabijeg koeficijenta.

FK-Crvena-zvezda-GRB

To znači da bi Crvena zvezda i Vojvodina mogle da dobiju sledeće rivale: Atlantas, Kruoja i Trakai (Litvanija), Kork i Ju-Es-Di (Republika Irska), La Fjorita i Juvenes (San Marino), Erbas, Njutaun i Bala Taun (Vels), Progres (Luksemburg), Balzan (Malta) i Koledž Evropa (Gibraltar), Celje (Slovenija), Kalju Nome, Kalev i Flora (svi Estonija), Ferencvaroš i MTK (oba Mađarska), Sutjeska i Mladost (Crna Gora), Skonto, Jelgava i Jurmala (Letonija), Vikingur i Runavik (Farska Ostrva), Renova i Škendija (Makedonija), Od Grenland (Norveška), Kukeši, Lači i Partizani (Albanija), Gabala (Azerbejdžan), Ordabaši i Kajrat (Kazahstan), Širak, Ulises i Alaškert (Jermenija), Saksan (Moldavija), Glentoran i Glenavon (Severna Irska), VPS, SJK i Lahti (Finska), Dinamo i Spartak (Gruzija), Lusitanos i Sant Hulija (Andora), Vikingur (Island), Olimpik (BiH).

Vojvodina logo

Što se Čukaričkog tiče, njemu će put u drugo kolo biti trnovit, mada uz malo sportske sreće mogli bi da se izbegnu rivali poput Vest Hema, Hajduka, Go Ahed Iglsa, Randersa i drugih. Evo sa kim bi koplja mogli da ukrste crno-beli sa Banovog Brda: Vest Hem (Engleska), Šerif i Dačija (Moldavija), Rozenborg i Stromgodset (Norveška), Elfzborg i AIK (Švedska), Hajduk i Lokomotiva (Hrvatska), Apolon i Omonija (Kipar), Slovan, Spartak i Žilina (Slovačka), Nefči i Inter Baku (Azerbejdžan), Slask i Jagielonija (Poljska), Aktobe (Kazahstan), Go Ahed Igls (Holandija), Debrecen (Mađarska), Brondbi i Randers (Danska), Šahtjar i Torpedo (Belorusija), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Liteks i Beroe (Bugarska), Hafnarfjordur i Rejkjavik (Island), Sent Džonston i Aberdin (Škotska), Željezničar (BiH), Botošani (Rumunija), Šamrok i Sent Patriks (Irska), Didelanž i Diferdanž (Luksemburg), Linfild (Severna Irska), Valeta i Birkirkara (Malta), Rabotnički (Makedonija), Koper i Domžale (Slovenija), Beitar (Izrael), Zrinjski (BiH), HB Torshavn (Farska Ostrva) i Vaduc (Lihtenštajn).

cukaricki

Treba napomenuti da UEFA ne deli ekipe na dve gupe povlašćenih i nepovlašćenih timova, već oko devet časova ujutru kompjuterski formiraju podgrupe iz kojih se kasnije dobijaju rivali u prvom i drugom kolu kavlifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope. To znači da ćemo nešto pre 10 časova znati moguće rivale Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine i Čukaričkog.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter