0
Evropske lige

IPAK ODLAZI: Vilšir na meti Mančester sitija

Objavljeno: 18.06.15 u 11:25

Tokom ove sezone, a i po završetku iste, strateg Arsenala Arsen Venger poput papagaja ponavljao je rečenicu: „Džek Vilšir neće otići iz kluba, ne moramo da prodajemo najbolje igrače“.

Međutim, praksa u savremenom sportu kaže da što više čelnici jednog kluba negiraju dolazak ili odlazak jednog igrača, to je takav scenario sve izvesniji.

Upravo takvav scenario mogao bi da bude sa reprezentativnim vezistom „Tobdžija“ za koga je Mančester sitija poslao ponudu u visini od 41,8 miliona evra.

Siti je najpre želeo Sterlinga, ali je Liverpul odmahnuo rukom na ponudu od 55 miliona evra i zatražio još 30 kako bi makar uzeo za ozbiljno čelnike Sitija.

Ipak, ta suma bila je prevelika i za klub za prevelikim budžetom kakav posetuju „Građani„, pa su se čelnici tima sa „Etihada“ okrenuli pronalasku alternativnih rešenja.

Jedan od razloga zbog kojeg je Siti „zagrizao“ za Vilšira jesto pravilo FA o broju domaćih igrača, pa „Građani“ očajnički traže Engleze koji mogu da odogovore najvišim izazovima i ambicijama ekipe, pogotovo posle odlaska jednog takvog, Džejmsa Milnera.

Vilšir je prošle sezone imao mnogo problema sa povredama, a u Premijer ligi odigrao je samo 14 utakmica i postigao dva gola.

Ovaj 23-godišnji fudbaler ponikao je u Arsenalu, a godinu dana igrao je na pozajmici u Boltonu. Za reprezentaciju Engleske nastupio je 28 puta, uz dva gola.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter