0
Fudbal

KOPA AMERIKA: Argentina savladala Urugvaj, Paragvaj dobio Jamajku

Objavljeno: 17.06.15 u 08:46

Tokom minule noći u nastavku Prvenstva Južne Amerike na repertoaru su bile dve utakmice.

Najpre su na teren izašli fudbaleri Paragvaja i Jamajke. Do trijumfa su došli Paragvajci koji su slavili na stadionu „Regionalni Calvo“ u Antofagasti rezultatom 1:0.

Jedini gol na meču „pao“ je u 34. minutu meča i postigao je Edgar Benitez, nakon katastrofalne rekacije golmana Jamajke.

Naime, čuvar mreže Jamajke istrčao je van kaznenog prostora u nameri da u „stilu Beknbauera“ glavom ispuca loptu i spreči kontru Pargvajaca. Međutim, on je pogodio Beniteza koji nije ni šutirao, već se odbitak samo otkotrljao u nebranjenu mrežu.

Ipak, treba napomenuti da su Paragvajci zaslužili trijumf jer su bili bolji rival, pa su za 90 minuta sakupili 15 udaraca ka golu protivnika, dok su Jamajčani uspeli tek u par navrata da „pomirišu“ protivničku polovinu i upute samo pet šuteva ka golu protivnika. 

(youtube: Copa America 2015)

U drugom meču večeri, selekcija Argentine nanela je prvi poraz braniocima trofeja, Urugvaju slavivši sa 1:0 na stadionu „La Portada“ u La Sereni.

Trijumf „Gaučosima“ obezbedio je tandem reprezentativaca iz Mančester Sitija, Pablo ZabaletaSerhio Aguero u 56. minutu meča.

 Desni bek reprezentaciije Argentine upravo tada je sjajno centrirao, a u strelu se bacio najbolji napadač „Građana“ iz prošle sezone i tako je matirao golmana Urugvaja.

Preuzeli su kontrolu potom Urugvajci, ali do prave gol šanse nisu uspeli da dođu iako su šutirali ka golu čak 14 puta, dva više od protivnika.

 (youtube: Copa America 2015)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter